Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Temat trochę już omawiany, ale w kategorii opony z ROF czy bez.

Myślę że warto byłoby zebrać bardziej szczegółowe opinie natemat opon ROF ale pod kontem poszczególnych marek, rozmiarów itp. Prosze zatem wyłacznie o opinie na temat opon ROF, ale bardzo szczegółowe z podaniem marki producenta i modelu, rozmiaru, itp. Może uda się ustalic jakie opony są najlepsze na nasze drogi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Letnie mam Bridgestone Turanza ER 300 ROF 205/55/16 i osobiście ich nie polecam. Opony maja 4 sezony jeszcze sporo bieżnika ale wozi w koleinach, choć może ich nie widać a ja już wiem, że są bo auto trochę myszkuje. Na lato będe szukał nowych. Zimówki mam nowe, niedawno założone kilka dni, Pirelli Sotto Zero 205/55/16 ROF. Auto prowadzi sie na nich super. Nie myszkuje w koleinach, dość komfortowo na dziurawych drogach, na równych bajka :mrgreen: Osobiście je polecam.
Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam dwa komplety letnich bridgestone turenza 205/16/50 i 225/17/45 - oba są do beznadziejne bo runflat. Wozi po koleinach okropnie. Chętnie dowiem się jak działają RF innych marek.
Opublikowano
Witam ja mam zalozone Oponki Continental PremiumContact SSR 205/55/16 ROF auto prowadzi sie znakomicie nie myszkuje po drodze,podczas chamowania nie wyczulem zadnego sciagania na boki a co do kolein niestety jezdze po drogach w anglii i nie moge sie wypowiedziec dopiero jak odwiedze polske to napisze cos wiecej jak narazie wszystko ok polecam te oponki
Opublikowano

GY Assymetric 225/45R17 non RF ;) dobre tłumienie o trakcja

poprzednie Pirelli Eufori@ wpziły w koleinach ze nie dalo sie jechac ale to bylo RF..

Grzesiek e90, 320dA
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie prosimy wyłącznie o opinie o oponach ROF. To że na oponach bez ROF komfort jest większy wszyscy wiedzą.
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Jeżdżę na Bridgestone Potenza RE050 A

Przód 225/40/18

Tył 255/35/18

Opony jak na moje wrażenia bardzo sportowe i ostre. Każdy najmniejszy ruch kierownicą jest precyzyjnie odczuwalny na drodze.

Jest to pewnie przede wszystkim zaleta zawieszenia BMW - mam sportowy pakiet ale te oponki na prawdę pasują do niego :)

Komfort nie jest duży, na polskich drogach typu ser szwajcarski trzeba jechać 20km/h i omijać te kratery ale za to na autostradach i prostych drogach auto sunie jak po szynach.

Pozdrawiam!

Opublikowano
Witam ja mam zalozone Oponki Continental PremiumContact SSR 205/55/16 ROF auto prowadzi sie znakomicie nie myszkuje po drodze,podczas chamowania nie wyczulem zadnego sciagania na boki a co do kolein niestety jezdze po drogach w anglii i nie moge sie wypowiedziec dopiero jak odwiedze polske to napisze cos wiecej jak narazie wszystko ok polecam te oponki

Potwierdzam. Co do kolein tez jest OK, gdyz rozmiar jest w miare waski.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.