Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy pod takie radio da rade podlaczyc zmieniarke...bo widzialem takie bmw w takim zestawie i troche dziwne mi sie to wydalo
Opublikowano
tak jesli masz radio na kasete np BMW Business mozesz do tego podlaczyc zmieniarke ! To kwestia tego jak ktos zamawia auto !
Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Otworz bagaznik i zobacz po lewej stronie dolnej krawedzi klapy czy samochod wogole jest okablowany pod zmieniarke.

Jak nie jest, to sobie można pociągnąć kabelek - sporo roboty, ale można ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• 2 lata później...
Opublikowano

witam

kolega ŁukaszPL pisał cos na temat poszukiwań wyjscia na zmieniarke ale czy mozna prosić o naprowadzenie na ta wtyczke?:)

gdzie dokładnie tego szukać na klapie czy w bagażniku: w podsufitce bagaznika? czy trzeba rozbierac tapicerke?

aha. Mam e46 z listopada 2000 r. a dokladnie 320D i radio Business kasetowe i wolałbym zeby zostalo a podlaczyc zmieniarke...

A czy to radio moze rownież obsługiwac wzmacniacz? pasuje zalozyc jakas skrzynie do bagażnika:)

Opublikowano
witam

kolega ŁukaszPL pisał cos na temat poszukiwań wyjscia na zmieniarke ale czy mozna prosić o naprowadzenie na ta wtyczke?:)

gdzie dokładnie tego szukać na klapie czy w bagażniku: w podsufitce bagaznika? czy trzeba rozbierac tapicerke?

Po lewej stronie kufra czyli w tapicerce błotnika (lewego tylnego).

Opublikowano
Wiem juz ze radio kasetowe Business obsługuje zmieniarke. A co z wyjsciem na wzmacniacz? da rade podłączyć razem z tuba lub skrzynią żeby to grało?
Opublikowano

1. Poczytaj forum.

2. Radia BMW nie mają wyjść na wzmacniacz, można go podłączyć tylko do wyjść głośnikowych lub elektronik wyprowadza z radia sygnał sprzed wzmacniacza

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
nie każdy kaseciak obsluguje zmieniarke CD ! najłatwiej to rozpoznać po klawiszu MODE obok wyświetlacza jeśli jest to OK i steruje CD ...
dav 4 u
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
czesc mam BMW e46 z radiem na kasery Radio BMW Reverse do BMW E46 i czy mozna podpiąć pod niego zmieniarkę na CD? bo nie mam pojęcia czy to raido ma wyjście ai-net
Opublikowano
czesc mam BMW e46 z radiem na kasery Radio BMW Reverse do BMW E46 i czy mozna podpiąć pod niego zmieniarkę na CD? bo nie mam pojęcia czy to raido ma wyjście ai-net
  • 3 lata później...
Opublikowano
nie każdy kaseciak obsluguje zmieniarke CD ! najłatwiej to rozpoznać po klawiszu MODE obok wyświetlacza jeśli jest to OK i steruje CD ...

Jakieś foto tego przycisku MODE?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawa jest prosta, radio z napisem REVERSE = brak możliwości podpięcia zmieniarki. W modelu BUSINESS można podpiąć.

Wyjście na wzmacniacz można wyprowadzić w każdym radiu, w jednym lepiej w drugim gorzej ponieważ ten sam model radia może być produkowany przez Philipsa, Blaupunkta lub Alpinę.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzeje trochę ten stary temat, a mianowicie: mam e46 z 2002r. i mam radio BMW REVERSE, natomiast nie wiem czy to seryjne wyposażenie ale w bagażniku jest klapka z lewej strony pod którą znajduje się miejsce na zmieniarkę i tu moje pytanie: czy ktoś wcześniej zmienił radio czy jednak radio BMW REVERSE ma wyjście na zmieniarkę bo już zgłupiałem.

Pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano

Podpinam się pod ten temat.

Zamierzam jutro zmienić w swojej e46 standardowe radio bmw reverse na bmw buissnes cd...https://www.google.pl/search?q=bmw+business+cd&sa=X&biw=1024&bih=670&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=v252U9iPOvKh7AbwloGwCg&ved=0CCkQsAQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=IFOsvStInU476M%253A%3BEKQJbT8J4RHG0M%3Bhttp%253A%252F%252Fforum.e46fanatics.com%252Fattachment.php%253Fattachmentid%253D492158%2526d%253D1361689878%3Bhttp%253A%252F%252Fforum.e46fanatics.com%252Fshowthread.php%253Ft%253D972781%3B480%3B360.

Radia jeszcze nie kupiłem,kupię gdy wszystko będzie działało.Dodam,że niestety nie mam zmieniarki w bagażniku.

I pytanie czy w związku z tym iż nie mam tej zmieniarki to zadziała to tak jak powinno?

Dzis próbowałem zmienić już te radia ale wejście antenowe troszkę różni się w obu radiach bo reszta jest identyczna...najprawdobniej bedzie mi potrzebana jakaś przejsciowka pod standardowa antene.

Zastanawiam się jednak czy cała operacja zakończy się powodzeniem.....