Skocz do zawartości

320Ci EML + skład spalin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po przekręceniu kluczyka zaplają mi się pomarańczowe ikonki EML i pogorszenie składu spalin. EML zapla się na chwilkę i gaśnie a pogorszenie składu spalin świeci się do momentu włączenia silnika i w tym samym momencie znika.

1. Czy te ikonki powinny w ogóle się zapalać nawet na chwilkę?

2. Czy może byc słuszne podejrzenie że EML zapala sie na moment poneiważ jedna z cewek nie działa?

3. Czy może byc tak, że pogorszenie składu spalin podświetla się na moment ponieważ kończy się katalizator pomału? - dodam że auto mi "popierduje" na wolnych obrotach?

Blagam o pomoc, szlag mnie juz trafia z EML i cala ta elektronika :duh:

Bardzo Mądry Wybór ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie tez sie zapalaja po wlaczeniu zaplonu i gasna dopiero po uruchomieniu silnika.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Prawidłowy odruch kontrolek. Gdyby nie gasły po odpaleniu...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Piszcie piszcie plx... jak jest u Was. Np: w e39 u mojego ojca kontrolki EML ani skład spoalin nie podświetlają się ani na chwilę.
Opublikowano

bo może ich po prostu nie ma ;)

oglądałem kilka E46 i w kazdej, po przekreceniu zaplonu, na moment zapala się EML i gasnie, natomiast Check Engine gasnie po odpaleniu. wiec na moje oko masz wszystko ok,

martwilbym sie n twoim miejscu jak by nie gasly po odpaleniu auta.

jak gasną, auto ma moc, pali w normie, nie kopci, to lej paliwo i ciesz się jazdą.

pozdro.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A u mnie EML gasnie dopiero po uruchomieniu silnika.
Opublikowano

Dzięki Panowie za posty wasze :)

W e39 wystepuja te kontrolki, ale byc moze te modele inaczej dzialaja :D

A wiece moze czemu auto moze mi "popierdywac"? Mechanik powiedzial ze to konczacy sie katalizator - ze jest tam male pekniecie na sciance. Moze to byc przyczyna? :(