Skocz do zawartości

Czy kupię w Polsce zadbane auto do 20tys. ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ModEdit: nastepnym razem umiesc swojego posta we wlasciwym dziale.

Siema.

Zbliza sie czas kupienia auta. Chciałbym aby było to bmw 3 e46 jednak do dyspozycji bede mial max 20tys.

Sadzicie, ze w PL za ta cene znajde ladny i porzadny ( nie zaden szrot) model czy jednak lepiej sprowadzic sobie z niemiec itp tak aby z oplatami wyszlo lacznie te 20 tys?

..czy jednak lepiej za taka sume kupic cos innego niz 46 bo 20k to zdecydowanie za malo ?

Opublikowano
Z pierwszych roczników na pewno coś znajdziesz , wyposażeniem na pewno powalać nie będzie ale najlepiej bierz benzynę bo diesele mogą być już trochę wysłużone w tych rocznikach .
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano
Ja mam rocznik 99 w dieslu. Mam go ponad 2 lata. Zadbany i nigdy mnie nie zawiódł. Za 2 dychy nie oddałbym go na pewno. O zadbanego w tej cenie będzie ciężko. Niemiec też nie kupuje BMW żeby raz w tygodniu pojechać do kościoła - oni rzadziej tam zaglądają.
Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano

Próbować zawsze można, może się trafi ktoś, komu zależy na szybkiej sprzedaży. Sam sprzedałem dwa zadbane auta i teraz sobie pluję w twarz, że za tanio je puściłem :mad2:

Pozdrawiam

Opublikowano

ja tez mam 320d 99r i za 20 bym nie puscicl, jak moj kolega kupowal e46 i mu mowilem jaka cena za moje to sie smial, kupil taniej z 98r i juz tyle do niego dolozyc ze mialbym 2001 za to :) ..

mysle ze masz mozliwosc kupienia auta ale w benzynie i w slabszym wyposazeniu..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sądzę że takie rzeczy to tylko w erze!!! Za 20 tysięcy to kupisz zadbane i niedojechane e36 a nie e46. Może sobie poszukac jakieś mega okazji typy "jeździł nią dziadek lat 80, nigdy nie bita z przebiegiem 80 tysięcy, wycackana itp..." Ale nie ma co się oszukiwać, jak ktoś ma zadbane e46 nie odda go za 20 tysięcy. no może jak to będzie z silnikiem 1,6 bez jakiegokolwiek wyposażenia i z przebiegiem rzędu 300 tysięcy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja mam zamiar sprzedac swoje 320d z 98 r za ok 20 tys. zl. Autko posiadam od 3 lat i nigdy mnie nie zawodlo, wiadomo czesci eksploatacyjne to normalne, 2 razy bylem w ASO i za pierwszym razem robili mi adaptacje przeplywki a za drugim wymieniali mi zawor sterujacy podcisnieniem turbosprezarki, o autko bardzo dbam o silnik i turbinke rowniez, jezdzi na oleju Mobil 1 0W40 do turbo diesli i nie bierze nic i wymiany robie max co 15 tys a nie jak zalecaja co 30 tys. , kiedy silnik jest zimny nie przekraczam 2 tys obr/min a przed zgaszeniem silnika zawsze odczekuje ok 1 min na wolnych obrotach bo to lepiej dla turbinki, autko ma obecnie na liczniku 160 tys km i jestem przekonany na 99 % ze jest to autentyczny przebieg poniewaz elektronik sprawdzal mi na kompie i w trzech modułach jest dokladnie taki sam, po drugie kierownica, lewarek i nakladki gumowe na pedałach nie sa bardzo zużyte a po trzecie jest naklejona stara naklejka z 2004 r od oleju kiedy auto jezdzilo jeszcze w Belgii i tam jest malo czytelny przepieg ale da sie zauwazyc ze jest to 9x tys km a sprowadzone zostalo do polski koniec 2005 r. no i po czwarte w ASO maja zapisane przebiegi kiedy autko bylo na jakiejs naprawie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
i taka żyleta i oddasz za 20 tysięcy??? Albo nie wiesz co masz albo jesteś zdesperowany i potrzebujesz pilnie kasy. pozdro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Są tez minusy :) Brak klimy ale za to elektryczny szyberdach jest i na moje oko byla puknieta w tył.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

hehe bez klimy da się żyć, chodź trochę to przeszkadza ze wtym roku i z dieslem nie ma klimy. Cena jest atrakcyjna i jesli była tylko puknięta a nie trafiona przez tira to warto rozwazyć taką propozycje. Oczywiście jak ktoś szuka diesla. Ja tam fanem diesle nie jestem i szukałbym czegoś w benzynie.

pozdrawiam

Opublikowano
hehe bez klimy da się żyć, chodź trochę to przeszkadza ze wtym roku i z dieslem nie ma klimy. Cena jest atrakcyjna i jesli była tylko puknięta a nie trafiona przez tira to warto rozwazyć taką propozycje. Oczywiście jak ktoś szuka diesla. Ja tam fanem diesle nie jestem i szukałbym czegoś w benzynie.

pozdrawiam

bez klimy bym nie kupił :) zwłaszcza jak się jeździ w korkach , ja tam fanem disli jestem ,

łatwo z chipować , mało pali i wbrew temu co tu piszą psują się podobnie jak benzyna , a gazować cudować moim zdaniem nie warto , disle zwykle mają większe przebiegi bo to samochody do jeżdzenia , turbo disle to nie nowość , jak ci coś padnie to naprawisz , zregenerujesz czy kupisz jakiś zamiennik ,

co do cen to nie ma reguły , szukać jeździć oglądać i przeglądać ogłoszenia, dobre auto zwykle jest sprzedawane po 1 dniu i tu naprawde trzeba się śpieszyć ,

to że auto ma duży przebieg nie znaczy że jest złe , jak jest serwisowane to powinno być oki , to że gość się droży nie znaczy że ma super auto ,niektórzy bardzo emocjonalnie podchodzą i nie potrafią racjonalnie wycenić auta , jak postoi pół roku bedzie wiedział jaka realna cena jest auta

kupno auta urzywanego to loteria , trzeba się nastawiać na jakies ewentualne naprawy a nie zakładać że kupie 7 letni samochód urzywany i nie będe do niego dokładał , jak masz takie podejście to kup tańsze wypasione e36 a nie ubogie e46 na które nie bedzie cię stać na naprawy , prędzej czy później coś ci padnie i co wtedy ?

naprawy e36 a naprawy e46 to spora różnica cenowa - mniej wiecej połowa zalezy co padnie

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
ale można też trafić na okazje ... jak kupowałem dla siebie też dużo mnie nie kosztowała ( 23 tyś ) 09.98 rok ! gość sprzedawał bo nie mógł poradzić sobie ze spadkiem mocy i od 130 już samochód nie jechał poza tym nie działał wiatrak od klimy i była rozszczelniona sprężarka klimy i to wszystko samochód nie miał wybitego zawieszania , nigdy żaden element nie był malowany i jestem zadowolony ale teraz za 20 tyś nie oddałbym go :D

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Ja kupilem z zagranicy i plus taki ze jak na 10 lat to mam 230 000 tys a minus ze to za malo jak na diesla. I silnik niby ok (spadek mocy mam ale mysle ze to katalizator albo cos, bo skan silnika mowi ze turbo ok, przpelywka tez) oleju nie bierze. Ale jak ktos robi 20 000 na rok to jezdzi raczej po okolicy i zawieszenie dostaje. Przebieg "autostradowy" to raczej 350 000 powinno byc albo wiecej. Kolega ma z 2004 audi i 235 000 wiec raczej autobany.

ps. Jak chcesz diesla to moze poszukaj 330d (chwala ze dobre jednostki no i CR a nie pompa). Albo 328i tez widze ze chwalone. Gaz do tego i druga glowice i mozna jezdzic a moc jest. 320d to raczej do spokojnej jazdy. Dobrze ze mam 20km do pracy wjedna strone (15 km po autostradzie) to sie jakos dogrzeje bo inaczej to szkoda silnika i akumulatora.

Pozdrawiam