Skocz do zawartości

Test 1.4.Jak u Was wychodzi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Moje autko jest z maja 1999roku.Zrobiłem test 1.4(tydzień i rok produkcji).I wyszedł mi 3301.Tzn,że wyprodukowane w 33tygodniu 2001roku :shock: .Na to wygląda,że handlarz nie posiadał sprzętu do zmaiany przebiegu.I wymienił zegary???.Jak wypada u Was test 1.4????
Opublikowano

1.przytrzymaj przycisk kasowania przebiegu dziennego ok.5 sekund

2.zacznie mrugać TEST 1

3.Klikaj tym samym przyciskiem aż na TEST 19 ON 19 OFF.Kliknij kiedy będzie (19 OFF)

4.Klikaj przyciskiem(kasowania przebiegu dziennego) aż do TEST 1(na chwilke puść) i szybko klikaj kolejno od TEST 1.1,1.2,1.3,1.4

5.W teście 1.4 pojawia sie 4 cyfry np:(2201)-22tydzień 2001roku.

Opublikowano

Na forum piszą, że gdyby zostały wymienione same zegary, to powinna się świecić "magiczna" kropeczka.

Jeżeli się nie świeci na twoich zegarach, to wygląda na to, że ktoś wymienił zegary "profesjonalnie".

Kropeczkę możesz zobaczyć w teście 2.0 tuż przed przebiegiem.

Poszukaj na forum postów o rzeczywistym przebiegu. Jest tego bardzo dużo.

Pozdrawiam

Opublikowano
Zrobiłem TEST 2.0 i ukazała się ta kropka o której piszesz.Dokładnie przed przebiegiem dziennym.Będe mial chwilke to załączę fotkę.Czyli mam wałek :duh:.Druga strona medalu to ta dobra,nie musze jechac na kompa żeby skasowac inspekcję :idea:
Opublikowano
to że w teście 2.0 się pokazała kropeczka niczego nie potwierdza. w Tym teście każdemu zapali się kropeczka, bo test 2.0 to test wszystkich lampek i wskaźników, więc każdemu to się zapali. Co innego jakby ta kropeczka się paliła normalnie, tzn nie podczas testów.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

Żle mnie zrozumiałeś.

Podczas testów każdemu się zapali, bo to test.

Nie powinna się palić podczas normalnej eksploatacji.

Świecenie się kropeczki podczas normalnej eksploatacji świadczy, wg opisów na forum, o kombinowaniu przy przebiegu.

Opublikowano

To że VIN w teście 1.0 masz zgody potwierdza tylko że liczniki wymienione są profesjonalnie - najprawdopodobniej w serwisie.

U mnie vin jak i data się zgadza - 3399 o ile pamiętam