Skocz do zawartości

brak swiatel drogowych... POMOCY!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! po trasie ok 300km gdy juz bylem prawie w domu a dokladniej brakowalo mi jakies 4km naglebraklo mi swiatel drogowych (tzw dlugich) nie mam pojecia co sie stalo przez caly czas gdy wlaczalem swiatla byly az tu nagle chce sobie doswietlic droge i nie ma... na tablicy mi pokazuje za sie wlaczaja normalnie ale ich nie ma... zarowki dobre (sprawdzielem) a jedyne co mnie zaskoczylo to brak prada na przewodach do tych swiatel... no wiec pierwsze podejrzenie bezpieczniki zagladam a tuuu zaskoczenie wszystko jest ok... a swiatel jak nie bylo tak nie ma... moze ktos wie co to moze byc???
Opublikowano
LCM - Light Control Modul - sterownik świateł. Podepnij się pod kompa, a najlepiej wcześniej kup moduł z możliwością zwrotu. Jeśli padł Ci sterownik, to sama wymiana nie wystarczy, no chyba, że trafisz na używkę z auta o identycznej konfiguracji i z tego samego zakresu rocznika. Nowe sterowniki trzeba zawsze kodować. Moduł znajdziesz na ściance bocznej koło nóg pasażera z przodu. Musisz zdemontować schowek i czarną pionową osłonę plastikową ścianki bocznej.
Opublikowano
czyli to nie jest takie proste jak sie wydaje.... a w jakich granicach cenowych dostane ten sterownik??? i ile moze kosztowac wymiana wraz z zakodowaniem??
Opublikowano
Niestety, nie każdy. Można to zrobić na testerach serwisowych BMW MoDic i GT1. Nie wiem czy taką opcję oferują testery uniwersalne, ale raczej nie.
Opublikowano

Witam

Te moduły daje sie naprawic ! Wiem bo sam to robiłem z tym że u mnie nie gasła 1 lampa.Całkowity koszt naprawy to 50 pln.

Poszukaj w starych postach,tam bylo wszystko pokazane co i jak robic. Kupno innego nie daje gwaranci na dlugą bez awaryjną

prace a naprawa tak :mrgreen:

E34 524 TD Było 528i obecnie