Skocz do zawartości

E38 750 96rok adaptacja pedału przyspieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Prosze mi powiedzieć, czy istnieje jakaś manualna procedura przyuczenia pedału przyspieszenia do komputera EML ?

Niestety skusiłem się i wykasowałem Inpą parametry adaptacji przepustnicy i teraz brak reakcji na pedał przyspieszenia :(

Ewentualnie czym to zrobić?

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam ten sam problem, nie mogę się podłączyć do strony lewej ani prawej silnika, jedynie mogę wejść do EML ale tam adaptacja pedału gazu nic nie zmienia, cały czas wyświetla błąd sensora pedału gazu, a na desce rozdzielczej pokazuje się komunikat : ENGINE FILESAFE PROG...

Używam interfejsu od Nerwusa oraz INPA wersja 10.0.0.5 (2006), ale nie mam możliwości wejścia do modelu silnika M73 left i right, tylko EML...

Czy można jakoś przywrócić watrości domyślne aby pedał gazu spowrotem zaczął działać?

Opublikowano

W silniku kasujesz adaptacje na wyłaczonym silniku, ale właczonym zapłonie - opcaj w inpie lub disie

Uruchamiasz silnik i nic nie dotykasz - pracuje na jałowym conajmniej 5 min.

Potem wkrecasz na 30 sekund silnik na 3000 obrotów.

Oczywiscie przed operacja trzeba wykasowac blędy z silnika

mialem taki sam problem w e38 m62tu jak nie ukonczyłem adaptacji. Czasem trzeba zrobic 2 razy...

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W DISie wchodzisz na coding i jak znajdziesz opcje zwiazana z recodingiem gazu, postepujesz zgodnie z opisem po czym zostawiasz auto wylaczone na 10s i po odpaleniu powinno wszystko dzialac.