Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

przegladam czytam przegladam itd.... ale nikt nic nie pisze o compactach (pewnie z uwagi na to, ze nie jest popularny :] ). Obecnie mam alu 16, na zimę chciałbym założyć stalówki 15 - czy te felgi wejdą? Przeczytalem (dot. sedanów) jedni piszą że nie, inni że tak - jak to jest z compactami? Nie wiem gdzie szukac info odnosnie np rozmiarów zalecanej felgi, ET itp. Może ktoś mi pomóc? Pozdrawiam

acha, link do felg, które mnie interesują, będą OK? http://allegro.pl/item784922893_felgi_15_bmw_e46_bardzo_ladne_slupsk.html

Opublikowano
ja mam E46 316ti Compact i założyłem stalówki 15' i do tego opony 195/65, a normalnie autko miało alu 17' i opony 215/45, jedyny problem to jest teraz bardziej miękki i trze na progach jak za szybko przejadę.
Opublikowano
z racji tego, ze luk98 napisal ze do swojego compacta zalozyl 15'' postanowilem to sprawdzic, no i niestety mieliscie racje panowie - minimalnie 16'', 15'' na "chama" weszla ale kołem sie nie zakreci :] :]
Opublikowano
no wlasnie w sedanie, w sedanie to wiem ze pasuja, ale przeczytalem w necie ze compact jako odmiana "sportowa" e46 ma wieksze hamulce itd stad tez zaczalem sie zastanawiac czy aby na pewno 15 bedzie, no ale juz wszystlko jasne - do 320td 15'' nie upchniemy...
Opublikowano
no wlasnie w sedanie, w sedanie to wiem ze pasuja, ale przeczytalem w necie ze compact jako odmiana "sportowa" e46 ma wieksze hamulce itd stad tez zaczalem sie zastanawiac czy aby na pewno 15 bedzie, no ale juz wszystlko jasne - do 320td 15'' nie upchniemy...

andreus sorka za maly ot,ale compact to odmiana sportowa e46??

zawsze myslalem ze to coupe jest sportowe w rodzinie 3er :mrgreen:

Opublikowano
napisalem "sportowa" to duza roznica :P tzn chodzilo mi o to, ze odmiana skierowana dla ludzi mlodych, a slowo sportowa dodali sobie redaktorzy jakichs tanich pismek pseudomoto :] wyczytalem tylko w nich ze compact ma wieksze hamulce, nie wiem ile w tym prawdy, ale cos musi byc skoro 15 nie wchodzą.