Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Żyjemy w dobie komputeryzacji , gpseów ,internetu i połaczeń bezprzewodowych ,

Czy Policja nie może sprawdzić czy ktoś taki ma uprawnienia do kierowania ?

Moze sprawdzic istnieje baza CEPIK niestety nie moge potwierdzic czy osobnik mi podaje swoje dane czy kolegi czyli jak masz np dowod albo chociaz ksiazeczke wojskowa karte kredytowa ze zdjeciem albo identyfikator z firmy to mozna odstapic iwypisac ten mandat 50 zl

Ale nam spory off topic wyszedl :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Żyjemy w dobie komputeryzacji , gpseów ,internetu i połaczeń bezprzewodowych ,

Czy Policja nie może sprawdzić czy ktoś taki ma uprawnienia do kierowania ?

Moze sprawdzic istnieje baza CEPIK niestety nie moge potwierdzic czy osobnik mi podaje swoje dane czy kolegi czyli jak masz np dowod albo chociaz ksiazeczke wojskowa karte kredytowa ze zdjeciem albo identyfikator z firmy to mozna odstapic iwypisac ten mandat 50 zl

no dobra, patrol pieszy nie ma tej fajnej maszynki co widzialem w radiolkach, ale jesli zatrzymanie jest radiowozem, to na tvn turbo w piracie widzialem urzadzenie, ze sie okazalo ze koles byl karany to wywalilo zdjecie na ekran... skoro mowisz ze potwierdzenie na komendzie jest ze zdjecia, to czemu w radioli nie moze sobie na zdjecie zerknac? albo jesli pieszy to zawolac najblizszego patrolu zamiast klienta ciagac? w sumie patrol i tak musi zawolac jesli pieszy (chyba ze odpusci jak w moim przypadku)

Opublikowano
Bo u nas jest takimagiczny art 231 kk dlatego tak formalnie sie zwracamy najpierw sie przedstawiaja stopiniem imieniem i z ktorej komendy np jak na ulicy kraweznik cie zatrzyma i sie nieprzedstawi ty odmowisz mu wylegitymowania sie za co grozi ci 500zl to w sadzie wyjdzie ze mialespodstawe do odmowy a policjant dostanie nagane i nastepnego kontraktu nie dostanie juz

Chyba sobie jaja robisz... Ktos wygral z policjantem? Jego slowo jest swiete dla sadu.

Pozatym Polacy uwazaja ze jak jada popijaku to jest oki jak jada 120na 50 tez oki to my sie czepiamy a powinnismy zlodzieji lapac a na drogach niech sie anarchia zrobi

Bardzo fajne tlumaczenie. Przeciez pisalem, ze nie lezy wam w interesie lapanie zlodziei. Potwierdziles to tylko.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

Arecki ja napisalem jak ludie uwazaja zauwaz ze jest sekcja kryminalna, prewencj, drogowka itp itd kazdy robi swoje

Zalew ja tego kompa niemam w moim Mondeo a zdjecie wyskakuje tylko jak ci fotke na komendzie robili :mrgreen:

Opublikowano
Zalew ja tego kompa niemam w moim Mondeo a zdjecie wyskakuje tylko jak ci fotke na komendzie robili :mrgreen:

a do potwierdzenia danych nie moga przyslac foty z dokumentu? przeciez i to zdjecie i to zdjecie. i tam cepik i tu cepik.

chyba niepotrzebnie draze temat, bo pewnie zaraz sie odbije od bariery nieudolnosci polskich systemow i wyposazenia :)

Opublikowano

cepik dziala jak dziala a dziala tragicznie np jak zatrzymam lepka bez prawka ale z dowodem i powie za ma prawko ale w domu ja go wbije na baze brak w ewidencji on mi ze zdal miesiac temu w takim przypadku decyzje podejmuje dyzurny i zdaza sie czesto ze gosc bez uprawnien dostaje 50zl za brak dokumentu i jedzie dalej. A blad ten wynika z niewiedzy niektorych zielonych funkcjonarjuszy :duh:

Ale o bledachw cepiku jest duzo w necie

Pozatym ta fotka jest w twojej kartotece a nie w cepiku

rozwine to, te laptopy maja dostep do KSIP a do cepiku tylko ograniczona czyli na kogo jest pojazd zarejestrowany i podstawowe dane a co do kierowcy to dane o punktach i czy ma prawko

Opublikowano
Arecki ja napisalem jak ludie uwazaja zauwaz ze jest sekcja kryminalna, prewencj, drogowka itp itd kazdy robi swoje

Wcale tak nie uwazam. Wasza "firma" utrzymuje jednolite, marne, standarty. Nie odbiegaja od sredniej. Znajduje to tylko potwierdzenie w calosci doswiadczen kontaktow z Wami. Byliscie tylko skuteczni jako mysliwi na drodze. Jak cos jest bardziej skomplikowane, to wykazujecie ZERO kompetencji i kwalifikacji. Opisalbym wiecej doswiadczen, ale chyba dostalbym bana. To jest forum milosnikow marki BMW i nie jest to miejsce na takie dysputy.

Chyba powinienem sie wyzalic na jakims forum typu "antypolicja", a Ty pozostan na swoim forum: "jest nam dobrze we wlasnym rosole"...

Chce nadmienic, ze szanuje prawo i daleko mi do ludzi, o ktorych mnie zapewne podejrzewasz.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
Ja nie oceniam ludzi, po to jest forum zeby wyrazic swoje zdanie :wink:

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo :

Jesli zlapie cie nieoznakowany to majac znajomosci mozesz sie wywinac, ale musisz o tym powiedziec siedzac u siebie w aucie. Jesli wejdziesz do nich to juz sprawa przegrana bo tam mikrofony no i widac kim jestes.

Jesli chodzi o wypadek i policje oraz straz pozarna, policja w miejscu wypadku ma zabezpieczyc teren, a cala akcja kieruja strazacy, wiec sie nie dziwcie ze wtedy policja tylko patrzy a straz pracuje. (w pewnym sensie policja tez pracuje bo przeciez zabezpiecza)

No i podawanie reki dla funkcjonariusza ..... slabo to widze :

1. jesli drogowka to zaraz ktos kto widzi zajscie powie ze lapowke wreczales.

2. jesli prewencja to na codzien maja kontakt ze zbierami i nie poda ci reki bo mozesz byc skaleczony i miec aids.

Tak wiec watpie aby policjant podawal komukolwiek reke kogo nie zna.

BTW. w weekend bylem w Krakowie, pierwszy raz w zyciu, w centrum jest strefa zakazu wjazdu, za mna jedzie tramwaj, taxi i mercedes ML, zblizam sie do znaku zakaz wjazdu i litania ok. 8 zdan, ale widzac ze inni jada tez pojechalem. No i zaraz straz miejsca mnie zatrzymala i mandat bo wjechalem tam gdzie nie moglem, a moga tam jezdzic tylko karetka, policja, mieszkancy, taxi itp .... mowie facetowi ze jestem pierwszy raz w Krakowie i nie wiedzialem i ze pouczenie wystarczy bo przeciez wiecej tu nie wjade ... no ale nie dalo sie przekonac. Mandat musial wystawic. Ja rozumiem gdybym tam mieszkal i swiadomie to robil ... przeciez pouczenie tez jest kara, ale lepiej mandat wystawic .. czy to mandat czy pouczenie to nauczylbym sie aby tam nie wjezdzac. Mogli jako turyste potraktowac bo blachy z drugiego konca polski mialem. Zwykle chamstwo.

Opublikowano

Ja powiem tak

Policiant może kasować , robić co chce i cokolwiek zechce , dotyczy to suszarek , nieoznakowanych , krawęzników , drogówki , straży miejskiej itd .

ale jak nie chce to ci się zasłoni taryfikatorem i rozłoży bezradnie ręce że on tylko tu sprząta , nie on pisał prawo i przepisy , że on wie że to są debilne przepisy ale on musie je przestrzegać , że on wie że tu nie powinno być na drodze ekspresowej z 3 pasmi 40 km/h bo ktoś zapomniał po otworzeniu wiaduktu zdjąć ograniczenie , ale co on może zrobić ma teryfikator i musi się do przepisów stosować , wyjmie ci kodeks drogowy i zacznie ci czytać :) itd itp

mówie to z własnego doświadczenia , jeżdże zawodowo i chcąc nie chcąc mam do czynienia od czasu do czasu z drogówką

z jednym pożartujesz pośmiejesz się itd .....

z drugim zwykle po wymianie dosłownie kilku słów już wiesz że nie ma o czym rozmawiać , kulisz głowe do ziemi i czekasz na wymierzenie kary

albo trafisz na człowieka albo nie

dodam że jeżdże już 15 lat i miałem 2 stłuczki , zwykle rozwalam kierunkowskaz prawy a i raz skosiłem na parkingu betonową doniczke , była niska i niezauważyłem ją :)

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS