Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mnie jeszcze ciekawsze doswiadczenie spotkało w ASO BMW w Szczecinie ( Bonkowscy) zostałem poinformowany iż koszt Alpine Hi-Fi to 1600 pln ( w katalogu zima jest jak byk 1479 pln ) + koszt montazu 1043 pln + koszt programowania 450 pln - niby nie jest potrzebne, ale z doswiadczenia wiedzą, iz będzie potrzebne. Chyba faktycznie przyda sie napisac jakiegos maila do BMW Polska z pytaniem o co chodzi???

było:

e46 328 Ci

e46 320D

e90 330i

e92 330i

Opublikowano

Napisałem maila do BMW Polska odnośnie rozbieżności zdań autoryzowanych serwisów co do czynności jakie powinny zostać podjęte podczas montażu zestawu Alpine. Otrzymałem następującą odpowiedź co do meritum:

"Przekazane przez Pana uwagi zostały przesłane do kierowników serwisów w Krakowie celem złożenia stosownych wyjaśnień oraz wdrożenia działań mających na celu uniknięcie w przyszłości wskazanych przez Pana zdarzeń.

Z wyjaśnień uzyskanych od kierowników serwisów wynika fakt, że cena, jaka była Panu przekazywana była stawką maksymalną uwzględniającą wszelkie możliwe działania - nie koniecznie do wykonania w rzeczywistości.

W obu serwisach zalecono przekazywanie klientom realnych informacji opartych o informacje producenta a nie o informacje ogólne."

Tak więc warto pisać do BMW Polska w takich sprawach - jeżeli nawet te działania nie do końca zostały podjęte niech mają świadomość, iż konsument produktów sygnowanych logiem BMW jest konsumentem świadomym :)

W związku z tym proponuję:

- po pierwsze Koledze z Pomorza, aby też wystosował odpowiedniego maila - jeśli jeszcze tego nie zrobił :)

- po drugie, żeby ktoś z forumowiczów/klubowiczów z Krakowa zadzwonił do ASO i zapytał o wycenę sprzętu i jego montażu, aby można było zweryfikować, czy rzeczywiście wdrożono powyższe działania w życie i podzielił się z nami tą wiedzą :) Jeśli nie zostały wdrożone proponuję napisać kolejne pismo do BMW Polska.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
trochę odświeżę - czy ktoś z Szanownych Kupujących zestaw Alpine sprawdził może czy interwencja w BMW Polska pomogła i serwisy już nie naciągają na programowanie auta???

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
Nie ma większego problemu, wyciagasz dwa zaczepy na dole plastikowego elem. i przesuwasz w dół.

Sam u sibie zmienilem.

Pomysły na doposażenie:

zestaw bluetooth sterowany z kierownicy

możesz opisać jak to zrobiłes i czego konkretnie używałeś?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam wszystkich. Dopiero zapoznaję się dokladnie z moją E 90(2005/2006)z idrive(pierwsze BMW). Bardzo ciekawe zajęcie-co dzień coś nowego...Aktualnie przerabiam temat używania komórki w z wykorzystaniem systemu audio. Czy może mnie ktoś dokładnie poprowadzić po kolei jak to wykorzystać bo nie mam w tym żadnych doświadczeń (może BT,czy wyjście AUX w schowku,- chyba Greg coś o tym wspominał,inne sposoby?). Dzięki