Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy w tej wersji BMW czujniki powinny być na każdym kole

i czy po wymianie na nowe kontrolka powinna zgasnąć czy trzeba ją kasować jak inspekcję oleju

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

u mnie byl czujnik jeden na jedna os, jeden z przodu i jeden z tylu.

Po kazdej wymianie klockow powinno wymieniac sie czujnik.

Pozdrawiam

Opublikowano
Nie trzeba kasować. Czujniki są dwa: lewe przednie i prawe tylne koło.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
WITAM trzeba przy kazdym wymianie klocków kupowac nowe czujniki i wtedy kontrolka zgaśnie . z przodu jest po lewej stronie a z tyłu po prawej !!
Opublikowano

Sama wymiana nie wystarczy.

w E39 procedura kasowania wyglada nastepujaco

-wymienic czujniki i upewnic sie ze sa elektrycznie dobrze podpiete

-otworzyc drzwi i wlaczyc zaplon na co najmniej 30 sekund NIE URUCHAMIAJAC SILNIKA. Usterka (lampka, komunikat) sie skasuje.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

• Członkowie klubu
Opublikowano

Wystarczy - bo to jest E34, a nie E39 :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
WITAM trzeba przy kazdym wymianie klocków kupowac nowe czujniki i wtedy kontrolka zgaśnie . z przodu jest po lewej stronie a z tyłu po prawej !!

Nie trzeba ;) - wystarczy wymienić klocki przed zaświeceniem się kontrolki ;) i zostaje w kieszeni kilkladziesiąt zł. Tylko trzeba sobie czasami objeżeć klocki (np. przy wymianie kół itp ...), aby to zrobić przed zaświeceniem się kontrolki

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Wystarczy - bo to jest E34, a nie E39 :wink:

Sorry - popatrzylem na post nie ten co trzeba ;)

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
a gdzie jest ten czujnik ? bo mam wymienić teraz tarcze i klocki na tyle i nie wiem czy jak kupie takie tanie zaminniki czy mi sie skasuje komunikat na kompie moze te klocki nie mają czujnika? czy czujnik jest w innym miejscu? help :mad2:
howgh!
Opublikowano
Czujniki są wpięte w zacisk jak zdejmiesz koło to powiny wystawać z zacisku a jeżeli nie ma to ktos załozył klocki bez czujników trzeba je kupic założyc i zgaśnie kontrolka i komunikat na komputerze !!
Opublikowano
a ja wymieniłem klocki i tarcze na tyle i włozyłem stary czujnik co był troche przytarty i nie zgasł mi komunikat z kompa ale znaczek (P) czy jakiś podobny od zuzytych okładzin nie swieci już. Czy ten czujnik sie uszkodził jak jest przytarty czy to inna przyczyna moze być? :mad2:
howgh!