Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
powiem Ci tak, w sklepie z oponami Ci je odradzą bo są tanie i według nich zjeb*** krótko mówiąc. Ja miałem Save eskimo S3 i zrobiłem na niej 10 tyś km i bardzo ją sobie chwalę, chociaż teraz trudno ją dostać więc nie wiem co założę na zimę :D
Opublikowano

Ja bardzo polecam Savy. Sam mam eskimo s3 i dla mnie są rewelacyjne. Bardzo dobre opony w bardzo dobrej cenie.

W teście gazety Auto świat uzyskały ocenę "bardzo dobra" a w rankingu ADAC 2008 uzyskała notę godna polecenia.

http://www.allegro.pl/item765309186_opony_zimowe_sava_eskimo_s3_225_45r17_8_5mm.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
powiem Ci tak, w sklepie z oponami Ci je odradzą bo są tanie i według nich [bAD]*** krótko mówiąc. Ja miałem Save eskimo S3 i zrobiłem na niej 10 tyś km i bardzo ją sobie chwalę, chociaż teraz trudno ją dostać więc nie wiem co założę na zimę :D

To ty tylko zrobiles 10 tys na tych oponach i sie zuzyly ze szykasz innych :?:

Opublikowano

Pytanie czy Biedronka jest akurat najlepszym miejscem do kupowania opon...

To tak jakbyś kupował jogurt w MediaMarkt :duh:

A taniej niż 179zł można kupić wcale nie gorsze Dębice Frigo 2 i kilka innych jeszcze opon.

Opublikowano

yatzek,pytanie do Ciebie jako znawcy.czym sie rozni opona sawa z biedronki od tej od Ciebie ze sklepu?

myslisz ze ma gorsze parametry? :doh: :mrgreen:

zawsze sie nad tym zastanawiam ilekroc przechodze obok jakiejsc znanej marki w tanim sklepie :mrgreen:

Opublikowano
yatzek,pytanie do Ciebie jako znawcy.czym sie rozni opona sawa z biedronki od tej od Ciebie ze sklepu?

myslisz ze ma gorsze parametry? :doh: :mrgreen:

zawsze sie nad tym zastanawiam ilekroc przechodze obok jakiejsc znanej marki w tanim sklepie :mrgreen:

A różni się, często bardzo mocno. Głównie ceną. Z reguły na niekorzyść takiego taniego sklepu. Nie mówię, że zawsze, ale bardzo często takie tanie sklepy i hipermarkety wykorzystują swój tani wizerunek sprzedając towary sezonowe lub pierwszej potrzeby (jakimi są właśnie w tych dniach opony) w cenach wcale nie atrakcyjnych. Przykład z wczoraj w Tesco - Dębica Frigo 2 droższa o 40zł niż u wulkanizatora 200 metrów dalej.

Ale pisząc, że Biedronka nie jest najlepszym źródłem zakupu opon miałem na myśli nie cenę, ale specyfikę miejsca. Nie ma ani wyboru, możliwości porównania z innymi oponami, ani tym bardziej możliwości uzyskania jakiejkolwiek informacji na temat towaru.