Skocz do zawartości

318d kontrolka świec żarowych zapala się podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem. Podczas jazdy włącza się kontrolka od świec żarowych i po chwili jazdy samochód gaśnie. Odczekałem chwile, samochód odpalił, przejechałem kawałek i z powrotem to samo. Co to może być? Bardzo prosze o pomoc
Opublikowano

Musisz się udać na diagnostykę komputerową, ona prawdę ci powie co jest nie tak.

Może być uszkodzony czujnik temperatury zewnętrznej np. teraz komputer pokładowy dostaje informację że na zewnątrz jest -30stopni wtedy włącza grzanie świec... Może być jakiś problem z przekaźnikiem od świec, generalnie to dobrze że auto gaśnie bo by przegrzała się instalacja, świece mogły by się popalić.

Komputer wchodzi zapewne w tryb awaryjny dlatego tak się dzieje, najlepiej niech ktoś do ciebie podjedzie z interfejsem i zdiagnozuje na miejscu.

Powodzenia

Diagnoza INPA & DIS Garwolin i okolice kontakt PW

http://www.motostat.pl/user_images/21280/icon1.png

http://waldii.republika.pl/bmwdriver.gif

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witaj jak mialem Focusa i mi sie zapalila kontrolka swiec auto nieragowalo na pedale gazu pojechalem na kompa i wyszedl blad uszkodzeny czujnik pedalu gazu,tak wiec jedz go podlaczyc pod kompa
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
a więc identycznie jak w VW, zapalona kontrolka świec żarowych sygnalizuje awarię. w oplu pokazuje się wtedy żółta kontrolka z korpusem silnika itd.