Skocz do zawartości

celsjusze/klima

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj niespodziewanie , nie wiem jakim cudem przestawiły mi się stopnie na klimatroniku i komputerze(małym) na farencheity. Kiedyś widziałem coś w tym temacie ale coś nie umiem znaleść przez wyszukiwarkę- może ktoś pomoże i poda mi sposób zmiany tych stopni? :mad2:
Opublikowano
kurde wiem ze to sie robi w zegarach!!! przyscisk ok przebiegu wloczyc i wyloczyc zaplon i poscic przycisk!!! tak mi sie wydaje poprawdzie mnie jesli sie myle!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
kurde wiem ze to sie robi w zegarach!!! przyscisk ok przebiegu wloczyc i wyloczyc zaplon i poscic przycisk!!! tak mi sie wydaje poprawdzie mnie jesli sie myle!!!

na pewno trzeba pokombinować coś w tym stylu, sam ostatnio nie wiem jak przestawiłem na F a później tak samo zagadkowo udało mi się przestawić na C

www.nowak-motocykle.pl
Opublikowano
Dzięki panowie za odpowiedz, próbowałem jednak bez skutku- nie chce się zmienić.I tak sobie myślę,że przez swoje życie wytłukłem wszystkie szaraki i teraz coś robię zle albo coś mi sie popsuło w tym kompie :cry2: . Będę próbował jeszcze jutro może się uda, a zastanawia mnie jeszcze przyczyna samoistnego przejścia na farencheity.
Opublikowano

Znalazłem jakąś instrukcję na necie dotyczącą zmiany F na C i odwrotnie:

"1. wciskamy przycisk zerowania kilometrów cały czas trzymamy

2. włączamy i wyłączmy zapłon (do dowolnej pozycji może być pierwsza wystarczy "sekunda") cały czas trzymając zerowanie i puszczamy gdy wyłączymy zapłon

Po ponowyny załączeniu zapłonu normalnie(bez wciskania) zerowania powinniśmy mieć zamiast F C i na odwrót u mnie działa na 100%

E39"

Pzdr.

Opublikowano

Podaję dla zainteresowanych.

- Nacisnąć przycisk kasowania kilometrów.

- Przekręcić kluczyk w pozycję "1".

- Przekręcić kluczyk w pozycję "0".

- Puścić przycisk.

koniec

Dodam ze w Audi w zależności na jakim kluczyku (np zapasowy) kolega jeździ to automatycznie zmieniają sie ST C na F, ale chyb a z BMW tak nie ma.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW