Skocz do zawartości

problem z zakupem amortyzatorów przód e34 520i 93`

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

zamierzam wymienić amortyzatory przednie w swojej e34.

jednak tu pojawia się problem, z tego co wszyscy w sklepach mówią to trzeba najpierw wyciągnąć stare i zmierzyć średnice trzpienia amortyzatora (podobno są 2 rozmiary). Planuję zakup amortyzatorów na allegro i to oznaczało by dla mnie brak auta do czasu dostarczenia przesyłki. Ma ktoś może jakąś wiedze na temat tego który rozmiar odpowiadał by mojemu modelowi? jak to ewentualnie sprawdzić? bo po numerach nadwozia i typie silnika i roku produkcji niby się nie da dojść końca....

z góry dzięki za pomoc.

BMW e34 520i 93rok sedan.

Opublikowano

Piter_22 skąd jesteś?

Bo mam pewien zakład, który zajmuje się tylko wymianą amorów i nie spotkałem jeszcze tak profesjonalnych i tanich mechaników od tego typu rzeczy.

Opublikowano

Jestem z Jarosławia.

Dzieki za pomoc doszedłem końca z tymi amortyzatorami... a jeżeli chodzi o wymianę to sam dla siebie robię takie rzeczy.

pozdrawiam

Opublikowano

Napiszę na przyszłość. Jeśli chcecie tanio wymienić amortyzatory, bądź naprawić całe zawieszenie, to polecam zakład w Zielonce k. Warszawy. Nr telefonu podam przez prv.

Pozdrawiam

P.S.

Ja też lubię grzebać przy samochodzie, ale bez przesady :nienie: