Skocz do zawartości

M52TU20 '99- stan akumulatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przed zimą chciałem uzupełnić płyn w akumulatorze. Ku mojemu zdziwieniu okazało się, że nabyta 6 miesięcy temu 320i ma oryginalny akumulator BMW. Po odkręceniu uchwytu zabezpieczającego akumulator zauważyłem okrągły, przeszklony "punkt kontrolny" koloru czarnego. Z tego co wyczytałem na naklejce akumulatora, to kolor zielony oznacza stan ok, źółty- wymiana akumulatora, a czarny- wymagane doładowanie, czy coś takiego. Nie chciałem odkręcać klem, bo wiem, że wtedy pojawia się sporo błędów w komputerze, a niestety nie za bardzo mogłem sprawdzić stan elektrolitu w celach- nie wiem czy wogóle jest to możliwe bez jego wyjęcia i odłączenia klem.

Czy ktoś z Was może przerabiał ten temat?

pzdr

Radek

Opublikowano
Przeciez co zlego moze ci sie stac z wyciagniecia i naladowania akumulatora. Ja mam tez 320i, akumulator od nowosci i ladowalem juz 2 razy.. Nigdy nie bylo zadnych problemow. Poprostu tak jak piszesz jest czarny kolor trzeba naladowac i tyle w temacie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kto ci powiedzial ze po odłaczeniu klem pojawiaja sie błędy ? Wrecz przeciwnie.