Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie najprawdopodobniej jest walnięty jeden z zamków, który nie mam pojęcia bo wszystkie drzwi zamykają się i otwierają poprawnie, ale tylko do czasu. objaw przepalony bezpiecznik. ok można go wymieniać jednak nie w tym rzecz.

jak zweryfikować który zamek jest felerny? na chybił trafił przecież nie będę wymieniał...

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 535
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Panowie czy w e87 jest podobnie jak w e90? Od czasu zakupu nie działa mi pilot centralnego. Przycisk w środku działa akumulatorem w pilocie nowy bezpieczniki ok i nie ma już pomysłów. Szukać przyczyny w CAS?
Opublikowano
u mnie najprawdopodobniej jest walnięty jeden z zamków, który nie mam pojęcia bo wszystkie drzwi zamykają się i otwierają poprawnie, ale tylko do czasu. objaw przepalony bezpiecznik. ok można go wymieniać jednak nie w tym rzecz.

jak zweryfikować który zamek jest felerny? na chybił trafił przecież nie będę wymieniał...

Odpowiem sobie sam. Uszkodzony przycisk klapy bagażnika. Guma była już dość mocno zniszczona więc pewnie wilgoć się dostawała. Używka w idealnym stanie, minuta roboty i problem z zamkami zniknął.

Pojawił się jednak inny problem a mianowicie drugi kluczyk nie zamyka auta, choć je otwiera. Był sprawdzony i działa na 100%.

@milosz196 oba piloty tak samo?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przy drugim pilocie to wyglada na uszkodzony przycisk. Co znaczy był sprawdzony?
Opublikowano
Przy drugim pilocie to wyglada na uszkodzony przycisk. Co znaczy był sprawdzony?

Drugi pilot wygląda jak nowy guzik "klika" a sprawdzenie to czy wysyła sygnał.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Drugi pilot wygląda jak nowy guzik "klika" a sprawdzenie to czy wysyła sygnał.

To wręcz nie mozliwe. W przypadku CAS nic się nie paruje, ani synchronizuje. Powinno śmogać od razu.

Opublikowano
no też tak uważam, gdyby był to bezpiecznik to pierwszy kluczyk też by nie działał. Drugi leżał długo w szufladzie więc myślałem że się "rozkodował" to go dzisiaj wsadziłem do stacyjki i jeździł ze mną no ale to mu nie pomogło :(
Opublikowano
Jak sprawdzić czy pilot wysyła sygnał? Sprawdzałem miernikiem akumulatorek i jak naciskam przycisk to jest spadek napięcia więc chyba działa. ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podjedź do jakiekiegokolwiek dorabiacza kluczy. Będzie miał taki sprzęt który pokaże jaki sygnał wysyła pilot. Na allegro są dostępne tanio sprzęty, ale nie obsługują 868Mhz.