Skocz do zawartości

328 czy szpera jest seryjna??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Mam pytanie czy w bmw e36 328 coupe szpera 25% byla montowana seryjnie ? czy 25 % wystarczy do polatania bokiem ?

Edytowane przez mattiss
edytowałem enigmatyczny tytuł tematu
Opublikowano
Jeżeli sie nie myle to 25% to zwykły dyfer
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
bardzo bym prosil o wiecej informacji na temat 328 coupe typu spalanie, naprawy koszt ubezpieczenia i na co zwracac szczegolna uwage przy kupnie
Opublikowano

Jak to zwykły dyfer? Zwykły dyfer to zwykły dyfer, mechanizm różnicowy i finito. Szpera 25% umożliwia blokowanie się obu kół właśnie w przypadku poślizgu i jak najbardziej polecisz sobie bokiem. Jak było z jej montażem tego nie powiem.

Opublikowano
czy 25 % wystarczy do polatania bokiem ?

328 spokojnie polata bokami a ze szpera na 25% to na pewno Ci wystarczy

Opublikowano
Koledzy też mnie nurtuje ta myśl, czy 25%starczy do amatorskiego latania bokiem???I czy taki dyfer ze szperą od M3 bez problemu podejdzie do 323i???
Opublikowano
Koledzy też mnie nurtuje ta myśl, czy 25%starczy do amatorskiego latania bokiem???

Post wyżej pisałem że szpera 25% spokojnie CI wystarczy

I czy taki dyfer ze szperą od M3 bez problemu podejdzie do 323i???

viewtopic.php?f=15&t=111660

tu masz coś podobnego na przykładzie 325i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

328 i szpera 25% jak najbardziej stykną, szpera w autkach innych niż m3 była opcją

luknij jak chcesz na mój film, co prawda to nie drift ale widać że nawet bez specjalnego katowania 2,5 litra ze szperą nie ma problemu żeby się ładnie obracać:

http://www.youtube.com/watch?v=yaNNd4q-82Y

Opublikowano

Zwykły dyfer to 0 %

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
Kolego czytałem ten opis ale tam jest opisane na silniku 2,5 o ile dobrze myśle M50 a ja mam 323i M52 i z tego co wiem to u mnie juz jest flansza na 6 srób ale pewności nie mam, i kanału niestety tez nie.( by zobaczyć
Opublikowano (edytowane)
kobiol!!!328 e36 to wcale nie są takie wydatki, spalanie prawie niczym się nie różni od 320, a osiągi o niebo lepsze. Moja 328 w trasie 8/9litrow miasto9/13 i wyposażenie bogatsze WIEC POLECAM pzdr :lol: Edytowane przez mattiss
ortografia i brak jakiejkolwiek interpunkcji
Opublikowano

hehe spalanie nie ma co porównywać do 320 bo jest większe ;)

wiem bo użytkuję 328 E46 no i pali sporo więcej niż 325 E36 :)

z tym spalaniem to jest tak że przyjęło się że :

1.6 pali tyle co 1.8

1.8 pali tyle co 2.0

2.0 pali tyle co 2.5

2.5 pali tyle co 2.8

2.8 pali tyle co ///M3

i teraz wychodzi nam że ///M3 pali tyle co 1.6

:twisted: