Skocz do zawartości

Wycieki w wspomaganiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od początku jak kupiłem autko miałem wycieki płynu wspomagania kierownicy.

Przez jakiś czas mi to nie przeszkadzało...

Ale teraz już mnie to trochę denerwuje dolewanie co 1,5 tygodnia oleju...

Co naprawić, wymienić i jaki to koszt?

Opublikowano
leje na bank z przekladni, regeneracja okolo 600zl nowa oryginal ZF Getriebe jakies 3000zl, probowalem ja samemu zregenerowac zmiescilem sie w 30zl ale nie ciekla tylko 2 tyg, kiedys na sklepach internetowych znalazlem podrobke ZF-a za niecale 600zl ale ze ostatnio brak kasy kupilem maglownice bez wspomagania za 150zl uzywke do tego zalozylem nowe drazki i koncowki zamknolem sie w 250 zl i nie mam problemu z wyciekami i luzami, a jak jest dobrze geometria ustawiona to kreci sie calkiem przyzwoicie. Mozesz zawsze kupic uzywke ale wiesz moze byc w gorszym stanie niz masz w aucie a uzywka to tez jakies 300zl
Opublikowano

Podpisuje sie pod tym co reszta bez oglądania auta.

Najszybciej cieknie ci po boku listwy wspomagania , która ma juz luzy i posłuchaj na poprzecznych nierównosciach bo powinna stukac jak jest zuzyta.

Wyjścia sa 3 - poszukac uzywanej w dobrym stanie , dac tą do regeneracji co troche z kieszeni pociągnie albo włozyc inna bez wspomagania i narzekac przy parkowaniu.

Napraw to jakos szybko jesli duzo ubywa żebys nie swinil po ulicy - jakis motocyklista moze sobie kuku zrobic. Poza tym jak bedziesz jezdzic z małym stanem płynu do kosztów dopisz od razu pompe - zatrze sie.

Jazda BMW to podobnie jak jazda TIRem tylko zapas miejsca zostawiam po stronie zewnetrznej

http://img389.imageshack.us/img389/8589/obraz037editedeg8.jpg

Opublikowano

no to pompę jeszcze masz dobrą tylko uważaj jak kolega wcześniej napisał bo możesz ją zatrzeć

najlepiej było by zaglądnąć dokładnie skąd cieknie niż zgadywać

ale ja bym obstawiał za "nową" w regeneracje bym się nie pchał :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
zgadza sie, pompe mozna zatrzec, trzeba dzialac. jednak regeneracja zestawem naprawczym moze pomoc na pare lat, i mnie wyszla duzo taniej, bo zamknalem sie w 300 zl. zestaw naprawczy (komplet uszczelek) z allegro + robocizna w serwisie. mimo wszystko pozostalo jeszcze pocenie sie przewodow cisnieniowych, ktore sa dosc drogie, jednak w ciagu 2 lat nie ubylo mi nawet pol litra.