Skocz do zawartości

wymiana wahaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Fabrycznie montują Lemfordera i taki też polecam,swoje kosztuje ale warto w niego zainwestować.Zamienniki moim zdaniem nie warte uwagi po dwóch miesiącach po montażu byle tańszego badziewia znowu usłyszysz stuk puk...stuk puk..puk :D Problemu z wymianą nie ma,jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie o mechanice a zakładam że masz to dasz rade..pozdro
Opublikowano
Firma TRW również jest ok, sam takie mam i jak na razie bez kłopotów.

na razie tzn ile km?

www.nowak-motocykle.pl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Firma TRW również jest ok, sam takie mam i jak na razie bez kłopotów.

na razie tzn ile km?

Około 18000 tys.

Nie wiem ile w tym prawdy,ale kiedyś słyszałem że firma TRW w pudełku często jest lamforder

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Około 18000 tys.

tyle kilometrow to w zyciu nie przejedziesz

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Około 18000 tys.

A jednak przejedzie. Potwierdzam z TRW. Też przejechałem kolo 18tkm i w dodatku spory odcinek z wywalonymi górnymi wahaczami.

No chyba, ze zapitalasz po dziurach i wybojach to faktycznie - nie przejedzie.

Pozostaje kwestia czy szanujesz swoje auto i wlasną kieszeń.

Pozdro

PS. TRW montują na 1-szy rzut do e65 np. Wiadomosc od faceta, który handluje częściami do beemek.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Około 18000 tys.

Że co ? nie bardzo kumam

18000 tys. = 18 milionow

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Około 18000 tys.

A jednak przejedzie. Potwierdzam z TRW. Też przejechałem kolo 18tkm i w dodatku spory odcinek z wywalonymi górnymi wahaczami.

No chyba, ze zapitalasz po dziurach i wybojach to faktycznie - nie przejedzie.

Pozostaje kwestia czy szanujesz swoje auto i wlasną kieszeń.

Pozdro

PS. TRW montują na 1-szy rzut do e65 np. Wiadomosc od faceta, który handluje częściami do beemek.

Tak jak napisałem często TRW to lamforder

Edytowane przez piotrek1
Opublikowano
18 tys km, ale mam nadzieje ze to nie kres ich możliwości, bo to 2 max 3 miesiące, a nie chciałbym kilka razy w roku robić zawiechy
www.nowak-motocykle.pl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
18 tys km, ale mam nadzieje ze to nie kres ich możliwości, bo to 2 max 3 miesiące, a nie chciałbym kilka razy w roku robić zawiechy

Myslę że nie , na razie nic niepokojącego nie słyszę, wielu sprzedawców poleca te wahacze zamiast febi to coś musi znaczyć

Opublikowano

Koledzy macie jakieś dobre patenty na szybką wymianę wahaczy ?

Chcę wymienić je sam, a nie wiem od czego zacząć .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koledzy macie jakieś dobre patenty na szybką wymianę wahaczy ?

Chcę wymienić je sam, a nie wiem od czego zacząć .

niestety szybko się nie da, musisz zdjąć osłonę silnika z dołu, zdjąć koło, odkręcić stabilizator , poluzować mocowanie amora i unieść go bo inaczej wahacz nie wyjdzie, zdjąć końcówkę drążka, odkręcić wahacz i ściągaczem zdjąć końcówkę, jak nie masz ściągacza to możesz naprężyć wahacz jakiąś długą brechą i kilka razy uderzyć młotkiem w mocowanie końcówki. To by było na tyle

Opublikowano
a wymieniał ktoś może na wahacze meyle hd ?? (heavy duty - wzmocnione czyli akurat na nasze drogi :mrgreen: ), ciekaw jestem, a sam pewnie w przyszłym roku będę wymieniał
życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
Opublikowano
Zacznę od początku. Wahacze tylko Lemfoerdera. Wymieniać najlepiej po wymontowaniu całej zwrotnicy, a wahacze odkręcasz od strony tulei. Mając wszystko na stole, pójdzie Ci dużo łatwiej.
Opublikowano
a wymieniał ktoś może na wahacze meyle hd ?? (heavy duty - wzmocnione czyli akurat na nasze drogi :mrgreen: ), ciekaw jestem, a sam pewnie w przyszłym roku będę wymieniał

Meyle to nie marka, to jakieś chińskie badziewie za 5 zł.

Będziesz potem żałował jak kupisz.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.