Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio mam dziwna sytuacje, od jakiegos mam komunikat o wymianie klocków, przód wymienialem jakies 3 miesiące temu wiec zapewne zgodnie ze wskazaniami tylne się kończa, ale sytuacja się skomplikowała bo ostatni dzieje mi się coś dziwnego z pedałem hamulca. od czas do czasu tak jakby mi sie zapadał pedał hamulca jestmomentpustki i łapie nisko jak puszcze i nacisne kolejny raz juz wszystko jest ok. Zdarza się to nie czesto ale prare razy miałem dziwny obłęd w oczach jak wcisak a mi tu noga troszeczke niżej wpadła. Mam wiec pytanie czy to wina pompy, zapowietrzenia, czy tylko wymianay tylnych okladzin z czujnikiem. Dodam że płynu hamulcowego nie ubywa. ( oczywiście przeszukałem forum ale takigo objawu nie znalazłem)

Pozdrawiam

Opublikowano
Jesli pedał łapie Ci za drugim, trzecim razem i potem jest ok, to jest zapowietrzony. Tylko dziwne ze tak nagle sam z siebie, czy tak masz od kiedy robiles?
Opublikowano
Jesli pedał łapie Ci za drugim, trzecim razem i potem jest ok, to jest zapowietrzony. Tylko dziwne ze tak nagle sam z siebie, czy tak masz od kiedy robiles?

Pedał pod odpuszczeniu łapie odrazu normalnie, nie musze go tzw. podpompować wystarczy ze puszcze i kolejny raz jak nacisne jest oki. Trudno mi powiedziec czy po wymianiae ale możliwe choc jakos ostatnio się to okazało.

Opublikowano
Jezeli lapie za drugim razem to juz jest zapowietrzone. Jezeli masz mocno zuzyte okladziny z tylu to wysunal sie mocno tloczek w tylnim zacisku i moze dla tego tak dziwnie sie zachowuje. Zmien tylne okladziny i odpowietrz hamulce i powinno byc wszystko ok :D

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano

miałem dokładnie tak samo pedal potarfil wpasc i zlapac nisko i nie bylo reguly kiedy to sie stanie, wymienilem plyn hamulcowy ATE (2L - 24zl) zalalem odpowietrzylem i hamulce znow jak zyleta.

Zacznij od plynu bo najtanszy :twisted:

Opublikowano
No to jak juz jedziemy po kosztach to tylko odpowietrz :wink: Jak nie pomoze (a powinno) to bedziemy dumac dalej.

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano

Jw.

Tzn. wymienić płyn na świeży (jest niepowtarzalna okazja!) i odpowietrzyć układ. Powinno pomóc.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

...świeży (jest niepowtarzalna okazja!).

Rapid, jak ja lubie ten Twoj sposob myslenia :-))))))))))))))

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl