Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,po wymianie silnika, i osprzętu silnika, moje bmw w dalszym ciągu nie odpala,jest iskra,paliwo dochodzi, podczas kręcenia rozrusznikiem są wystrzały do kolektora ssącego.(bucha ogniem), aż przez przepływomierz.

Podłączenie do komputera nie wykazuje żadnych błędów.

Cewki i świece zostały zmienione- żadnej poprawy.

Samochód nie posiada instalacji gazowej.

prosze o pomoc pozdrawiam...

Opublikowano
A skąd masz pewność że silnik który nabyłeś był sprawny i na chodzie??? Skąd go dorwałeś..Może i głupawe pytanie ale .....???
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

Rozrząd ustawiony poprawnie, silnik ama kompresje na poziomie 12-14.

DjAquaz jeżeli masz zatawać takie pytania, to lepiej nie zabieraj głosu.

Jest problem fajnie by było go rozwiązać, pewności nigdy nie ma.

Opublikowano
Sorry kolego nie miałem nic złego na mysli. Poprostu sie zastanawiałem czy wcześniej silnik pracował jak należy.Wybacz że cię tym zraniłem :8)
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Ale ten samochód stoi już miesiąc, pomysły sie wyczerpały, nie wiadomo co robic dalej niby iskra jest paliwo dochodzi a gdy samochód ma już zapalic strzeli w kolektor i koniec.
Opublikowano
U mnie był kiedyś problem z wtryskiwaczami. Oczywiście wszystko przez błąd kupna auta które jest zagazowane. Paliwo dochodziło ale jakość stożka wtrysku prawie jak cieknący kran. Jak katalizator zawalony będzie - to samo, nawali paliwa do układu wydechowego, zapali w końcu na oparach i mamy strzał w kolektorze, ssącym i wydechowym.
arop