Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem: w moim samochodzie w czasie jazdy od czasu do czasu gasną zegary podczas jazdy, przy czym mały licznik się nie resetuje, czyli to nie jest wina braku zasilania czy nie łączącej wtyczki.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano
gosc z pracy miewa od czasu do czasu podobne zabawy ze swoim Avensisem, tylko u niego potrafi dodatkowo zgasnac silnik co jakis czas... jest to ponoc spowodowane alarmem samochodowym, ktory ma zalozony - cos tam przestalo grac i tyle... moze u Ciebie jest to samo, choc w sumie watpie...
Opublikowano

ja miałem właśnie na zimnych lutach i z tego co się dowiadywałem to lepiej kupić nowy :)

ale sprawdź jeszcze wtyki do licznika i kable

Opublikowano
Wymieniłem zegar, narazie jest dobrze ale zaświeciły mi się kontrolki "check engine" i "abs". Myślicie, że wystarczy tylko podłączyć komputer i zresetować błędy? Zaznaczam, że na poprzednim zegarze tego nie było. No, poza tym mój zegar był z tego samego modelu co wymieniony ale mój był z 1995 a teraz mam z 1997 roku. Może być z tym problem. A może te błędy zapisały się z tamtego samochodu?
Opublikowano
Pojawił się jeszcze inny problem, który zauważyłem jak się przejechałem, a mianowicie nie ma wskazania temperatury cieczy chłodzącej mimo że przy teście zegarów wskazówka wychyla się prawidłowo. Czy może być to związane z tym, że świeci się "check engine"?
Opublikowano
Potwierdzam. U mnie też gasły zegary. Kupiłem nowe (stare) gdzieś na allegro za 150 zyla. Wymieniłem dziś rano. Wszystko teraz działa ale świeci się u mnie też ABS. Wystarczy skasować?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprobojcie odlaczyc aku, poczekac chwile i podlaczyc, znajoma miala podobny klopot, co prawda z yariska, ale tez zaczal swiecic sie jej check engine, zdjela kleme z aku, poczekala chwile, podlaczyla i kontrolka juz nie razila w oczy

pzdr

yaz