Skocz do zawartości

Usuniecie urwanych szpilek na kolektorze wydechowym ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Odkrecalem wydechu tuz za kolektorami w mojej z3 i ukrecily mi sie 3 orginalne szpilki wydechu (zreszta widzac je w sumie wiedzialem ze sie ukreca, po gwincie pozostaly na nich tylko wspomnienia) . Ukrecily sie 3 bo czwarta juz ktos wczesniej zmienil na srube :8) . No i wlasnie mam pytanie jak usunac te urwane szpilki ?

Probowalem rozwiercac ale sa cholernie twarde :shock: , pozatym boje sie ze nawet jak je rozwierce to i tak zostanie ich "lepek" bo wyglada jakby byl idealnie zgrzany z kolektorem (nie widac spoiny od spawania) .

Ktos zna na to metode ?

Myslalem zeby nagrzac to miejsce palnikiem i probowac je wybic, ale pozatym ze butle acetylen/tlen mam 50m od miejsca gdzie stoi samochod (wiadomo swoje waza :oops: ) ale czy oby napewno nie schranie lambd ktore sa tuz obok tego miejsca ? :roll:

2 fotki :

http://img19.imageshack.us/img19/7489/img3408s.jpg

http://img101.imageshack.us/img101/5289/img3410.jpg

Prosze o porade osoby doswiadczone w tym temacie :).

dzieki

pozdrawiam

Piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Nie wiem jak z grzaniem sondy możesz wykręcić jak coś, a co do rozwiercenia kupujesz wiertła do stali utwardzanej kobaltowe jedno malutkie i jedno większy odpowiednie do średnicy szpilki wiercisz przez środek a potem poprawiasz większym powinno iść jeśli tylko dostęp masz

„a swoją drogą u siebie jak odkręcałem kolektor to tez się pourywały tylko jak wymieniałem go więc problemu nie było” :)