Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Bardzo proszę o pomoc!- wyjeżdżam w poniedzialek pilnie i wyskoczył mi maly problem:

kiedy wciskam sprzęgło slychać dość silny szum!...mechanik twierdzi że to łożysko oporowe...kiedy mam pedał wyciśnięty to wszystko jest OK..tzn. nie szumi..pytanie- jadę 200km w jedną stronę...czy to jeszcze wytrzyma..do czasu kiedy wrócę i wtedy oddam do mechaniora..? bardzo proszę o radę!

pozdrawiam serdecznie!

Opublikowano

nie wiem co znaczy dos silny ale raczej napewno wytrzyma i to wiecej niz ten jeden wyjazd!! to ze lozysko troche szumi po wcisnieciu to nic strasznego gorzej jakby terkotalo laj stary diesel na puszcoznym sprzegle.

pozdr

Opublikowano

witam..

"dość silny" tzn, że zaczyna się szum gdy tylko leciutko wcisnę pedał sprzęgła...a gdy na max wcisnę to ....silniej słychać ten szum....

PS. nic nie stuka i trajkocze.... :) ...tylko ten szum....albo może np..mozna porównać do ocierających się dwóch szorstkich powierzchni z dużą prędkością..

pzdr

jedno jest pewne cos się zaczyna dziać niedobrego bo wcześniej bylo oki.... :|