Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Wszystkich klubowiczów.Panowie mam pytanie względem zbiorniczka płynu wyrównawczego a mianowicie chodzi mi o zbiorniczek w E-46 1.9 b rok prod 1998.Czy jest możliwe, że za zbiorniczek do tego modelu BMW na giełdzie w Poznaniu może kosztować 300pln taką cenę przedstawił mi mój mechanik i nie wiem czy nie robi mnie w ch...!Napomnę,że za nową chłodnicę w sklepie dałem 500pln.Nie wiecie może jakie są ceny w sklepach dla porównania? A może ktoś wie czy idzie ją pospawać? Na tym zbiorniczku z giełdy jest symbol TA66GS30 a na przyklejonej do niego karteczce widnieje nr 1436255 czy te numery tyczą się wszystkich zbiorniczków tego modelu? Proszę o pilne odpowiedzi bo jutro mam jechać po ten zbiorniczek i nie wiem czy warto po niego jechać? Pozdrawiam
Opublikowano
Dzięki panowie. Teraz już wiem co powiedzieć mechanikowi co ma zrobić sobie z tym zbiorniczkiem. A możecie mi polecić jakiś sklep gdzie,można zamówić po rozsądnej cenie taki nowy zbiorniczek?
Opublikowano
pozwiedzaj szroty, albo znajdź egzemplarze na części na Allegro wtedy wynegocjujesz za ile bierzesz.

...::: Banditen Motoren Werke :::...

Dlaczego BMW?? Bo przedni napęd jest dla małych dziewczynek ;P

Opublikowano
Szukałem i to co mi powiedzieli to że,mają braki i Ze,to bardzo chodliwy towar. Chyba pojadę do tego mechanika bo mi samochód jest potrzebny a jak ma jeździć i szukać swoim autem to tą stówę bym na płyn stracił. Pozdro
Opublikowano
Panowie, byłem po ten zbiorniczek za 300pln u mechanika i nie uwierzycie chłopakowi kolesie z Poznania na giełdzie wsadzili lipę(TEŻ BYŁ PĘKNIĘTY) no nieźle! Darek a wiesz coś może o tym sprzedającym co jest w linku z Allegro? Następny może sprzeda pęknięty? A może ktoś zna sklepy z częściami do BMW w Poznaniu.Jutro mam zamiar jechać do Poznania i sam poszukać.Nowy będzie pewniejszy no i może nie aż tak drogi? Pozdrawiam
Opublikowano

Ale to jest nowy zbiorniczek jak może być pęknięty,sprzedał 3211 przedmiotów i ma 8 negatywów tyle tylko wiem nic u niego nie kupiłemm.

Nie daj się nabrać na używkę to jest plastik z biegiem czasu staje się kruchy prędzej czy póżniej może popękać KUP NOWY ORYGINALNY BMW

Opublikowano
Nowy jest zawsze lepszy,wiec może ktoś da mi namiary na jakiś sklep z częściami w Poznaniu to go kupię a jak nic nie znajdę to będę musiał pomyśleć o tym z allegro.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dealer BMW Smorawiński

ul. Obornicka 235

60-650 Poznań

tel.: (0 61) 84-55-100

tel. (serwis): (0 61) 84-55-200

Koszt ok. 255 zł

Opublikowano
Ja za swój zbiorniczek płaciłem 160zeta kupiełem go w sklepie motoryzacyjnym nie jest to orginał ale już nie pamiętam dokładnie firmy ale jakaś dosyć dobra niemiecka.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wejdź, jak nie chcesz dzwonić do ASO, na realoem.com wpisz tam 7 ostatnich znaków vin i sekcji chłodnica odszukaj zbiorniczek wyrównawczy masz tam cene w dolarach przemnóż sobie to przez aktualny kurs i masz cene w ASO. Mogą być drobne różnice w cenie ale nie jakieś kolosalne.
Krzysztof
Opublikowano
Panowie dziękuję za odpowiedzi. Byłem w Poznaniu w salonie BMW u Smorawińskiego kupiłem zbiorniczek nowy bez żadnego problemu. A oto ceny: zbiorniczek tak jak mówiliście 255pln i do tego korek 64pln jutro jadę założyć i zobaczymy co będzie się działo z ciśnieniem w układzie.Pozdro
  • 3 miesiące temu...