Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem.Słuchajcie mam takie pytanie. Istnieje passat 1.8t czyli z turbo w benzynie - dość popularny. Wnioskuje że ma turbo ok może 0.5 bara może lekko więcej produkowany wszakże seryjnie. mam taka wizje aby moje złotko w takie coś wyposażyć. nie mam problemu z częściami bo tu w UK to pełno tego siedzi na złomach.Oczywiście wiem że może coś być nie sprawne ze złomu,ale tu leżą auta czasem tylko po wypadku ze wszystkimi częściami za śmieszne pieniądze. Myślałem o wymontowaniu całej turbiny z osprzętem nawet kolektorem wydechowym aby przerobić jeden z baranów od mojej i połączyć mocowanie turbiny...co o tym sądzicie czy dało by radę??? Mam znajomego na złomie i za psie pieniądze pusci mi części za flaszke żóbrówki :D .W seryjnich silnikach nie ma takiego zaroru który syczy przy odłączeniu i nie ma wskaźnika doładowania.Czy to oznacza że to tylko dodatek który nie jest konieczny???

Proszę o rady

http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

nawet sobie nie zdajesz sprawy ile wiedzy trzeba pochlonac zeby doladowac baware. ja juz w swoja dmucham 0,3, bedzie 0,5 bar a wydaje mi sie ciagle ze jestem idiota. :shock:

moja propozycja- zlec to komus kto sie na tym zna i bedzie wiedzial jak ten zaworek co syczy podlaczyc.pzdr

GSI KOCHALEM

BMW POKOCHAM

Opublikowano
Czołem.Słuchajcie mam takie pytanie. Istnieje passat 1.8t czyli z turbo w benzynie - dość popularny. Wnioskuje że ma turbo ok może 0.5 bara może lekko więcej produkowany wszakże seryjnie. mam taka wizje aby moje złotko w takie coś wyposażyć. nie mam problemu z częściami bo tu w UK to pełno tego siedzi na złomach.Oczywiście wiem że może coś być nie sprawne ze złomu,ale tu leżą auta czasem tylko po wypadku ze wszystkimi częściami za śmieszne pieniądze. Myślałem o wymontowaniu całej turbiny z osprzętem nawet kolektorem wydechowym aby przerobić jeden z baranów od mojej i połączyć mocowanie turbiny...co o tym sądzicie czy dało by radę??? Mam znajomego na złomie i za psie pieniądze pusci mi części za flaszke żóbrówki :D .W seryjnich silnikach nie ma takiego zaroru który syczy przy odłączeniu i nie ma wskaźnika doładowania.Czy to oznacza że to tylko dodatek który nie jest konieczny???

Proszę o rady

Moja RADA : POCZYTAJ a stwierdzisz ze nie jest to proste . Ty sie martwisz przymocowaniem turba a to jest moze 5-10% trudnosci wykonania i zmuszenia do prawidolowego dzialania calosci.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Proszę o rady

Moja RADA : POCZYTAJ a stwierdzisz ze nie jest to proste . Ty sie martwisz przymocowaniem turba a to jest moze 5-10% trudnosci wykonania i zmuszenia do prawidolowego dzialania calosci.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
z tego co czytałem to murze się tutaj z kolegami zgodzić ze całe strony są o tym co i jak i jakie trudności są a co do zaworu upustowego to w seryjnych tez jest tylko chyba porostu nie jest tak z konstruowany aby syczał bo zawory można zimnic i zwykły tds będzie syczał
Opublikowano
Źle mnie zrozumieliście albo źle to ująłem.Wcale sie nie obawiam podpiecia turbo bo to jest pikuś. Mam wizje jak to zrobić na podstawie swoich przemyśleń i rad zawartych w necie. Ja sie tylko spytałem na temat zaworu upustowego bo zauważyłem że w passacie w benzynie 1.8t (jest w benzynie)nie ma odgłosu syczenia jak np przy subaru czy mocniej doładowanych samochodach.
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif