Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy zna ktoś jakiś sposób, może instrukcje jak wymienić uszczelkę pod miską olejową, bo jak wchodziłem pod auto i ją zobaczyłem to się przeraziłem...
Opublikowano

Pytałem już o to, bo również mam miskę do ściągnięcia i pospawania, ale nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi.

Możesz sprawdzić w ukrytych testach zegarów (jak masz jeden przycisk na zegarach to przytrzymujesz go z kluczykiem na pozycji 0 i przekręcasz kluczyk do pozycji 1, potem przeskakujesz tym przyciskiem do testu nr 19 i tam zmienia sie raz ON raz OFF, jak wskoczy na off to znowu wciskasz przycisk, i test nr 16 - nie jestem pewien ale jak nie masz check control to chyba nic tam nie bedzie

jeżeli masz check control to przytrzymujesz prawy przycisk i przkrecasz kluczyk, wchodizsz do testu 19 i podajesz tam sumę z ostatnich pieciu cyfr VIN-u, jak sa same 22222 to podajesz 10, i znowu test 16) - mozesz sprawdzic co Ci sie tam wyswietla? I powiedz czy masz CC.

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.Ja wymienialem uszczelke bez wyciagania miski,poniewaz zeby ja wyciagnac trzeba chyba wyjac silnik,albo zdemontowac lawe przedniego zawieszenia,tak mi sie wydawalo. Odpuscilem sruby na poduszkach silnika i podnioslem go mozliwie jak najwyzej sie da nie uszkadzajac przy tym niczego,a wtedy dostep do uszczelki jest w miare mozliwy.
Opublikowano
przytrzymujesz prawy przycisk i przekrecasz kluczyk na poz 1, pokaze ci sie napis test 1, klikasz prawym przyciskiem az pokaze sie test 19, klika lewy przycisk (pokaze sie 0 albo 1 - nie pamietam) teraz sumujesz sobie 5 ostatnich cyfr VIN-u (zakladajac ze koncowke vinu masz 75949 (to akurat moja)) klikasz az pojawi sie nr 34, wtedy klikasz 2 przyciskiem, wyskoczy Ci spowrotem do testu 1 - klikasz az bedzie test 16 i wchodzisz drugim przyciskiem - powina być tam temp. oleju - sprawdź czy ją masz.
Opublikowano
Żaden, odpisałem na twoje pytanie i przy okazji zapytałem czy nie mógłbyś tego sprawdzić, bo u mnie nic tam nie wyświetla i nie wiem czy tak ma być czy mam uszkodzony czujnik.