Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponizej zrzut z inpy 4 usterki wystepujace jednoczesnie ostatniej nie widac do konca ale jest to mata pasazera i teraz pytanie czy da sie na momnet zastapic np napinacze pasow rezystancja jesli tak to jakich wartosci uzyc A moze ktos wie jakie wartosci powinny miec poszczegolne elementy .Nie jestem pewien tez co do obwody ZK10 gdzie on sie znajduje.Po czym rozpoznac czy ktorys sterownik sie nie wysypal ?

http://img264.imageshack.us/img264/7613/e46.th.jpg

• Moderatorzy
Opublikowano
Ponizej zrzut z inpy 4 usterki wystepujace jednoczesnie ostatniej nie widac do konca ale jest to mata pasazera i teraz pytanie czy da sie na momnet zastapic np napinacze pasow rezystancja jesli tak to jakich wartosci uzyc A moze ktos wie jakie wartosci powinny miec poszczegolne elementy .Nie jestem pewien tez co do obwody ZK10 gdzie on sie znajduje.Po czym rozpoznac czy ktorys sterownik sie nie wysypal ?

http://img264.imageshack.us/img264/7613/e46.th.jpg

Hej

Opdal sobie DIS i przejdz do testow na podstawie wykrytych bledow. Wtedy DIS pokaze na jakich pinach powinny byc jakie rezystancje dla tensjometrow.

Na moje oko to powinno byc w granicy 1,5 do 5 Ohm. Wez 4 rezysotry 12 Ohm i podlacz je rownolegle. W zakledce status w module Airbag powinna byc mozliwosc podgladu wartosci zapalnika tensiometru.

Czy to auto jest po wypadku? Troche za duzo bledow jak na 1 sterownik? Albo masz przystanek wyklepany albo sterownik poszedl do krainych wiecznych łowów.

Zerknij tutaj bo ostatnio walczylem z tensiometrem: viewtopic.php?f=48&t=113375&p=800122#p800122

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Auto świeże czy użytkowane dłużej ??

Błędy wyskoczyły z w trakcie użytkowania czy są " od poprzedniego użytkownika"

Jeśli błędy błędy są stare to na 99% pozostałość po dzwonku.