Skocz do zawartości

komputer pokazuje zużycie paliwa 23,5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy kompa dokladales sam ? czy juz byl ? czy pokazywal te 23.5 l od zawsze czy ostatnio sie cos zepsulo . Pisz jasniej bo w ten sposob to nie dostaniesz ZADNEJ konkretnej odpowiedzi/
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam wszystkich i ssory że tak długo niepisalem ale ponawiam temat z pokazywaniem zużycia paliwa komputer dokładał poprzedni własciciel i tak wskazuje cały czas nawet jak go zresetuje to tez pokazuje 23,5l/100 km
Opublikowano
tak mam 18 przyciskowy ale o tych ukrytych funkcjach to nic niewiem mozesz mi przyblizyc temat z góry dzieki ja ją mam od niedawna
Opublikowano
a wiec tak kolego naciskasz na kompie jednocześnie przycisk 1000 i 10 i na wyswietlaczu zacznie pulsować nr testu czyli 1 przełaczasz do 19 i zatwierdzasz.w tym tescie musisz wybrac cyfre dajaca sume dzisiejszej daty czyli dzis mam 7+11=18 i zatwierdzasz! na wyświetlaczu pokarze sie Look;on a ty przełaczasz na off i zatwierdzasz! i masz juz odblokowanego kompa! i mozesz sie cieszyc z jego ukrytych funkcji np nr2 to chwilowe spalanie 8 przedkość 7 chyba ilośc paliwa w zbiorniku itd! i chyba w teście nr20 masz korekte zniornika jesli zawyrza ci spalanie to zmniejszasz tamta cyfre np. z 1000 na 950
Opublikowano
witam dzieki kolego kamil pomogles mi z tym kompem odblokowalem i ustawilem korekte tylko napisz mi czy mozna zejsc nizej niz 17,6l/100km bo u mnie tylko tyle mozna zbic z 1000 na 750 wielkie dzieki i pozdrawiam
Opublikowano
wiesz ze powinno zejść niżej u mnie przy silniku 2.0 komp pokazywał prawidłowe spalanie na korekcie 900 czy 950! a nie wiesz z jakiej wersji silnikowej był twoj komp?? bo podobno to tez ma znaczenie! tylko ze ja nigdy nie zwracałem na to uwagi bo przecież po coś jest ta korekta spalania! ale jak mowisz ze na 750 pokazuje ponad 17l to cos jest nie tak!
Opublikowano

Kompa trzeba przeprogramować i będzie dobrze. Jak przy korekcji 1000 pokazuje 23 dm3 spalania to wachlowanie, korekcją nic nie pomoże.

Przeprogramowanie to jakies 10 minut roboty. Jak jesteś z Warszawy to mogę to zrobić.

Buziaczki.