Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Koledzy

Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie zmiana ringów. Najpierw mialy być ccfl i nawet juz byłem skłonny kupic białe lub zółte, aż do teraz gdy się natknołem na taką aukcje:

http://moto.allegro.pl/item743807243_ringi_led_bmw_e36_e39_e46_sprawdz_100_led.html

Już nie wspominam, że autor aukcji pisze iż można używać tych ringów led jakao światła do jazdy dziennej.

Interesuje mnie na natomiast czy ktoś z kolegów na forum mam tą "zabawkę" i jak ona się sprawdza na codzień

i może ktoś wkońcu poinstruuje czy można faktycznie bez obaw uzywać tych ringów jako świateł dojazdy dziennej.

Pozdrawiam. :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przeciez na tej aukcji sprzedaje sie zwykle diody w plastikowej ramce :duh: . Koles reklamuje to jako cos "technologicznie zaawansowanego"... Sam sobie to zrob, koszt jednej diody to pewnie z 0,10 zl.

I to na pewno "NIE jest wiejski tuning"...

Jest topic odnoszacy sie do legalnosci ccfl.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Sprzedawca napisał:

Tradycyjne ringi stały się na tyle „oklepane”, ze ich widok nie robił większego wrażenia, u mnie masz gwarancje że nikt nie przejdzie obojętnie!!!

...no i ja nie przeszedłbym obojętnie, ponieważ padłbym ze śmiechu i "darł trawę pazurami" :duh:

peace & love
  • 3 lata później...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Tfu.. co za kaszana :mad2: :duh:

Rzeczywiście nie da się przejść obok takich obojętnie, atak śmiechu może zabić :cry2: :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Akurat są święta, to można robić z auta choinkę :mrgreen:

Na poważnie, to zostaw takie gadżety wiejskim tunerom, bo tylko wioche z auta zrobisz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Markery jak najbardziej, sam miałem i było okej, przynajmniej wyglądały, a nie jakieś takie wydziwiane jak z latarki przełożone.
Opublikowano
Tak się składa, że wpadły mi w ręce takie ringi:

http://moto.allegro.pl/ringi-led-bmw-e30-e36-e39-e46-nie-ccfl-100-led-i2897144642.html

Mi się nie podobają. Drażnią mnie te świecące punkty i bardzo wąski kąt świecenia. Montować czy nie?

dej se spokój z takimi cudami

jak chcesz tanio polepszyć świecenie ori ringów to kup żarówki takie jak oryginalne tylko 20W

kiedyś płaciłem za nie coś 3,50 za szt

teraz od paru lat mam markery led a zamontowałem je nie z powodu słabego świecenia tych żarówek 20W a poprostu były prezentem od kumpla

http://imageshack.us/a/img94/7202/p1000842n.jpg

mają ten plus że praktycznie nie biorą prądu

nigdy nie zrozumia jak ktoś mając oryginalne lampy poliftowe wywala z nich ori ringi i wkłada jakiś badziew nawet jak będzie to CCLF

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No, kolego, to jest dział e39, więc nie dziw się że wszyscy myślą o e39, a nie e46.

W e46 prędzej znajdziesz coś o dokładaniu ringów.

A te punktowe ringi nadal wg mnie są wiochą.

Nawet calibry czy poloneza bym tym nie zeszpecił.

Opublikowano

Oj, Koledzy.

Chcecie, aby ringi swiecily mocniej od ksenonow.

Dla mnie, zoltawa barwa, kontrastujaca od bialych srodkow jest :cool2:

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
jak chcesz tanio polepszyć świecenie ori ringów to kup żarówki takie jak oryginalne tylko 20Wkiedyś płaciłem za nie coś 3,50 za szt

Nie polecam wkładania żarówek 20 W - dużo bardziej się grzeją i przy dłuższej jeździe, szczególnie w upały plastik zaczyna się powolutku topić - przetestowałem na własnej skórze