Skocz do zawartości

Getribenotprogramm ????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak wtemacie moje pytanko dotyczy komunikatu który się pokazał na wyświetlaczu: Getribenotprogramm .

Komunikat pojawił się podczas jazdy, ale kiedy wyłączyłem silnik i zowu ruszyłem to już się nie pokazał.

Narazie przejechałem ponad 30 km i nic się nie pokazuje.

Co to może być i z czym się to je ???

Opublikowano
To błąd skrzyni, przeszła w tryb awaryjny. Proponuję podłączenie pod kompa i zobaczenie co się stało, bo następnym razem może być już po skrzyni.
Opublikowano
U mnie skończyło się remonyem skrzyni, ale po tym jak zaczął pojawiać się komunikat - jakiś czas potem- zaczelo szaprać , apotem padła skrzynia
Opublikowano

Po podłączeniu do kompa pokazał się na stępujący błąd : Converter lookup clutch, excessive slip.

Skrzynia zachowuje się normalnie nie szarpie, biegi wchodzą o.k

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mialem taka sama sytuacje - pisalem o tym kilka postow nizej

rozmawialem z wlascicielem podobnej e39 z automatem, mial tez taka sytuacje w przeszlosci, od tej pory minelo 80k km i nic sie nie dzieje... mysle, ze jesli skrzynia bedzie zmieniala biegi plynnie bez szarpania, to trzeba zapomniec o sprawie

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
komunikat ten lubi pojawic sie gdy w aucie znajduje sie prawie rozładowany akumulator ..przerabiałem temat..

Oby tylko tak się skonczyło , u mnie nie było niestety szczęśliwego zakończenia