Skocz do zawartości

Wymiana przewodów hamulcowych i paliwowych

Maru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chyba nadeszła pora na wymianę przewodów hamulcowych i dodatkowo paliwowych :( Gdzie dostanę takie przewody, najlepiej jakby był warsztat w Krakowie lub okolicy z możliwością wymiany. Może jest ktoś w posiadaniu schematu przewodów model 520i 24V 1991 r. Z góry dziękuję na wszelkie info i pozdrawiam, Maru.
A wszystko to przez REKINA ;-)

heja,

ja niedawno wymieniałem przewód od paliwa. powiem Ci,że lepiej jest kupić gumowy wąż niż bawić sie w te rurki, które potem gniją i jeszcze gorzej sie je rozkręca. polecam Ci hurtownię przemysłową. do paliwa masz 6 wężyk a do przewodów hamulcowych nie wiem... :wink:

pozdro

Faktycznie , tak chyba będzie lepiej pod warunkiem, że nie będą się załamywać na zgięciach. Będzie trzeba tylko dobrać z odpowiednim przekrojem i grubością ścianek.

Dzięki i pozdrawiam

powiem Ci,że ostatnio w volvo z 2002roku wymieniałem przewód hamulcowy i oryginalnie też jest rurka ,a jak wymienialem to dostałem cały przewód gumowy (olejowy) z końcówka- zero metalu. :8)

powodzonka życze

• Zasłużeni forumowicze
Dzisiaj można bez problemu dostać miedziane przewody hamulcowe a co najlepsze(przynajmniej w sklepie gdzie się zaopatruje)są przewody z metra-mówisz dlugość i facet zarabia końcówki.Jeśli chodzi o przewód paliwa to podjedz do jakiegoś gazownika i kup przewód miedziany do gazu (średnica 6mm)powlekany tworzywem i będziesz mial spokój z przewodami raz na zawsze.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Te gumowe przy zaciskach też będziesz wymieniał? Piszę dlatego bo czytałem na forum że ktoś włożył właśnie z niewłaściwego tworzywa (choć one było do tego niby dedykowane) i przy hamowaniu "pompowały się" przez co był mały nacisk na tłoczki, miękki pedał i słabe heble.

Te raczej zostawię bo są OK, tylko metalowe przydałoby się zmienić. W zasadzie już zamówiłem w Inter-Cars i po niedzieli będą do odbioru, cały komplet metalowych niecałe 170 pln. Co do przewodu paliwowego, mam już gumowe zbrojone do benzyny, trzeba będzie jeszcze tylko bak zdemontować i powymieniać.