Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich mam taki problem mianowicie podczas zmiany biegów pow. 3000 obr.min po wysprzęgleniu czuje drgania na pedale sprzęgła schodzą wraz z obrotami czasami po odpaleniu silnika np rano jest podobnie ale tylko nie kiedy autko jest z 2002 roku i mam przejechane 76000 km czy to już sprzęgło do wymiany czy może łożysko czy może jeszcze coś dzięki za odp.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tez bym postawił na kolo dwumasowe ale przy tym przebiegu trudno w to uwierzyc

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
nic takiego się nie objawia tylko te wibracje podczas zmiany biegów z 3000obr i zauważyłem że tylko w pierwszej chwili po wciśnięciu sprzęgła tak jak bym czuł na nim obr. silnika i zanika to wraz ze schodzeniem obr.
Opublikowano
ale biegi wchodzą normalnie sprzęgło się nie ślizga żadnych innych objawów napewno się sprzęgło kończy ? dzięki za porady
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Podlacze sie do tematu. Sprawa drzacego sprzegla i uczucie obrotow solnika na pedale sprzegla przy obrotach okolo 3000. Mam to samo. Wymienilem tarcze docisk i lozysko. Niestety problem jest nadal. Najlepsze to to ze po sciagnieciu tarczy okazalo sie ze tarcza nie jest taka zla ale jest wyslizgana tylko na okolo 1cm szerokosci od gory. Ponizej tzn. do wewnatrz tarczy nie jet nawet drgnieta - wniosek kolo dumasowe jest zestozkowane lub inaczej nierowne. Nie ma odglosow stukania przy energicznym ruszeniu na 1. Czasami zrywa przy zmianie biegow z 1 na 2 i z 2 na 3. Tarcze sprzegla wymienialem bo odczuwalne bylo lekkie jak gdyby ciagniecie sprzegla ale naprawde lekkie. Wiec pomyslalem tarcza sie koczy. Okazalo sie ze tarcza byle jeszcze dobra w miare gruba itd. ale wyslizgana tak jak ppisalem to wczesniej.

Reasumujac racze Cie nie pociesze z tym sprzeglem mialem i mam tak samo nawet po wymianie tarczy docisku i lozyska - pozostaje teraz tylko dwumas.

pozdrawiam.

meggiel