Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich

Mam "mały problem" z autem który opisywałem na innych postach, mianowicie czasami nie dzieła mi doładowanie

Objawia się to tym że gdy samochód przyspiesza i obroty dochodzą do około 2000 to tak jakby ktoś wyciągał wtyczkę z gniazdka - auto traci moc

Przy okazji wskaźnik chwilowego spalania pokazuje podczas przyspieszania na 5 biegu max 10l/100 !!!

Doradzano mi żebym wymienił elektrozawór sterujący turbiną , co też zrobiłem ale usterka nie ustąpiła.

Czy to możliwe że może to być wina przepływki ?

Po zdemontowaniu zauważyłem biały nalot na czujniku a dokładniej na drucie i (nie wiem jak to nazwać) kapsułce

Czy jest możliwość bezpiecznego mycia a jeśli tak to czym

Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję

Opublikowano

Widzę że w końcu trafiłem na fachowca przez duże F

Bardzo mi miło że zechciałeś mi pomóc ,doradzić ale wszystko to jest dla mnie bardzo skomplikowane...

Na pewno skorzystam ze wszystkich porad i na pewno nie będę tego robił sam, a o wynikach napiszę

Jeszcze raz wielkie dzięki .

pozdro

Opublikowano

witam,

Mnie też denerwuje kwestia braku mocy do 2000 obr. Dalej leci super.

Byłem na kompie u kumpla i serwisie bosh niestety nie ma błędów:)

Mierzłem wartości łącznie z doładowaniem turbiny i wszystko ok.

A jednak wydaje mi się ze nie idzie z dołu:(

Juz sam nie wiem ,czy to taka charakterystyka silnika? w Carsimie tescia auto lata od dołu jak rajdowe...

Nie wiem co robić?

Jeśli jest ktoś z okolic Krakowa kto już przetykał! auto to chetnie oddam wóż na warsztat:) :mad2:

Pozdrawiam.

Bez gazu nie ma JAZZU....
Opublikowano
A jak przepływomierz i jego wartości ? Sprawdz podczas jazdy czy ma opoznienie i czy mieszcza się w rzadanych wartosciach.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano

Witam,

Jak mam go sprawdzić jadąc? z laptopkiem czy jakiś inny sposób?

Bez gazu nie ma JAZZU....