Skocz do zawartości

jak nie przeplywka to co???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mialem problem z lejacymi wtryskami,wymienilem 2 sztuki.Zaraz po tym jak odebralem auto od mechanika zauwazylem,ze wciskajac gaz na maxa auto nie ma mocy i nie przyspiesza tak jak powinno.Pierwsza rzecza jaka sprawdzilem byla przeplywka,odlaczylem wtyczke i autko zaczelo chodzic tak jak powinno,z jednym wyjatkiem po wcisnieciu gazu do dechy strasznie kopcil (wczesniej nie bylo takich problemow).Kupilem nowa przeplywke,oryginalna Boscha,wymienilem i [BAD] :mad2: .Zadnej poprawy,dalej brakuje mocy.Dodajac gazu powoli auto zachowuje sie normalnie,jak tylko wcisne gaz do dechy traci moc,nie przekracza 4000 (normalnie dochodzi do 4500)...Serdeczne dzieki za pomoc,pozdrawiam

e46 320td 2003

Opublikowano
Też miałem problem z mocą... w sumie to samo co u Ciebie, tylko u mnie dodatkowo skakały obroty...też myślałem że to przepływka, ale na szczęście nie. I zapewne u Ciebie jest to samo. Mój sposób:

-wywaliłem katalizatory

-przeczyściłem cały dolot (węże IC, cały IC, zawór AGR (nawet go odpiąłem- nie jest do niczego potrzebny), kolektor ssący, czujnik ciśnienia doładowania.

-elektrozaworki EGR

Po tych operacjach auto śmiga jak p o j e b a n e !!! :D Koszt to tylko 180zł (za wycięcie katów) + 5zł mycie kolektora i IC myjką wysokociśnieniową :lol:

PS. możesz także zaglądnąć do turbiny - być może ma zapieczone "kierownice" (łopatki). Tutaj link do foto-porady:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=56903

Pozdrawiam! Jestem przekonany że chodzi o jakąś błahostkę! myśl pozytywnie :)

Wielkie dzieki,za porade mam nadzieje,ze pomoze :lol:

Opublikowano
A masz zrobiona adaptacje nowej przepływki?

Nie potrzeba robic adaptacjii...

Co jeszcze powiesz szerloku ? Są takie gdzie nie trzeba i są takie gdzie trzeba.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....