Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
moją e32 735 automat na zimówkach(225/60/15) ponad 235 na gazie-sekwencja,benzyna podobnie;na letnich (255/45/17 tył,225/45/17przód) ledwie dochodzi 230 jeżdzę wtedy sam max.1 pasażer;oczywiście potrzeba do tego kawałek "rozbiegówki"
  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 630
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam

Wiem, że nie BMW, ale już niedługo będzie e32 740, ale pozwalam sobie w ramach Vmax zamieścić.

Autosrada Konin Poznań.

Do 240 idzie w sprawnie (220 jest jeszcze na IV biegu), potem to już wolniej. Od 260 powolutku. Czasem nie jestem w wstanie przekroczyć tych 260.

Według wyliczeń mechanicznych - V obr./przełozniea + opony, odpowiada to 251 km/h - czyli można przyjąć w okolicach 250 ze wskazaniem raczej na minus - ugięcie opon, zużycie, uślizg sprzęgła.

Aha, wskazanie prędkościomierza nie zmieniają się w zależności od rozmiaru opon. Licznik pokazuje tyle samo, a my jedziemy z inną prędkością rzeczywistą. Powodem jest fakt, że prędkość na prędkościomierzu liczona jest pośrednio.

http://www.dra.bestiales.pl/Boogie/6.jpg

P.S. Omega 3000 24v

Opublikowano
E36 325 AC Schnitzer: Wydech na wzór m3, aluminowe drzwi, maska i tylna klapa z wlókna. Czas od 0 - 100 : 6,3. Masa pojadu 1054kg Okolo 256km i prawie 380Nm. Tylko spalanie za duze. Ale to sprawa drugozedna - przynajmniej narazie. Lecialem tym jakies 269km ale bez problemu te 20 jeszcze by poszla ale coz panowie z fotoradarem w zielonym mondeo zmusili do postoju. Nowa trasa A2
Opublikowano

A ja skromniutko ...

4 osoby, w sumie jakies 320 KG pasażerów, Bagażnik : 4 felgi stalowe i jakiś 60 kg bagaż ... A4 - płatny odcinek ... 215 na prostej ...

Później 1 osoba, pusty bagażnik tylko 4 felgi z 3 stalowe .... 240 licznikowo ... Na moje wyczucie jakieś 220 km/h ... Licznik na malutkim przechyle zamknął się ...

Więcej takich testów nie robię ... Optymalna prędkość na autostradzie z jaką przyjemnie się prowadzi to 160 - 180 ...

Pozdrawiam

Wejdź i nakarm głodne dziecko ! => http://www.pajacyk.pl/

E-mail => http://tinyurl.com/6qvjz

Skype => callto://santex997/

tel.kom.: +48 880 445 818

--

http://ot.mklub.net - Ciemna Strona Forum BMW Klubu Polska :-]

Opublikowano
Witam

Wiem, że nie BMW, ale już niedługo będzie e32 740, ale pozwalam sobie w ramach Vmax zamieścić.

Autosrada Konin Poznań.

Do 240 idzie w sprawnie (220 jest jeszcze na IV biegu), potem to już wolniej. Od 260 powolutku. Czasem nie jestem w wstanie przekroczyć tych 260.

Według wyliczeń mechanicznych - V obr./przełozniea + opony, odpowiada to 251 km/h - czyli można przyjąć w okolicach 250 ze wskazaniem raczej na minus - ugięcie opon, zużycie, uślizg sprzęgła.

Aha, wskazanie prędkościomierza nie zmieniają się w zależności od rozmiaru opon. Licznik pokazuje tyle samo, a my jedziemy z inną prędkością rzeczywistą. Powodem jest fakt, że prędkość na prędkościomierzu liczona jest pośrednio.

P.S. Omega 3000 24v

no widze Pana z forum MPWR :D :D

ja tam nie wiem taki silnik jest wstanie poleciec okolo 240 a nie 251

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

ja leciałem swoją beemką na trasie warszawa - lublin 170 km/h

autko to e30 325i automat ale na gazie :(

chyba musze w niej troche podłubać, mam przydławiony dolot powietrza przez gazowników co bardzo mnie irytuje :twisted: i tak mnie pazury swędzą żeby to zlikwidować że .....

tak sobie myślę że to przez to przydławienie taki cienki Vmax

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano
Oglądałeś wczoraj na TWN "Usterkę" ? - tam właśnie "spece" od gazu "naprawiali" przez dławienie dolotu powietrza, zamiast usunąć faktyczną przyczynę problemów ... ;-) :lol:

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Witaj A.

MPWR to nie moje forum, nie czuje klimatu.....

Ty widze też jesteś tutaj bardziej oczywisty.

Napisze raz jeszcze - 240 to prędkość katalogowa tego auta.

A wyżej to już kwestia drogi, obciążenia, paliwa i innych czynników.

Auto nie jest ciężkie....

Poza tym lubie ludzi, kiedy przelatuje obok nich z taką prędkością....

Sporo mocnych aut poległo w ten sposób.

Zresztą, ja zawsze zaparaszam na przejażdzki, wątpiących.

Opublikowano
Witaj A.

Napisze raz jeszcze - 240 to prędkość katalogowa tego auta.

A wyżej to już kwestia drogi, obciążenia, paliwa i innych czynników.

Auto nie jest ciężkie....

Poza tym lubie ludzi, kiedy przelatuje obok nich z taką prędkością....

Sporo mocnych aut poległo w ten sposób.

Zresztą, ja zawsze zaparaszam na przejażdzki, wątpiących.

:)

A tak z ciekawosci to jakie auta polegly ,a motory tez probowales?

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

Hej

Nie szukaj mięsa na pożarcie, bo Ci go nie dam :wink:

Motory...... az tak kolorowo to mi sie nie śni.

Rozumiem że auta ze śmiegiełkiem Cie interesują.

Kiedyś miałem ciekawe starcie z 735 e32, na moją korzyść.

Ja miałem na mysli przewage pojemnosci na uturbionym 2.0 o takiej samej mocy. Na autostradzie czy innej "stradzie" widać to dobrze.

Opublikowano

Oczywiście :lol:

Chyba jest normalne że z 535 byłoby raczej cienko....

Panowie zostawmy temat, fakty sa takie a nie inne.

Jestem na forum żeby się troche dowiedzieć o 740 V8, tak więc sobie grzebie w archiwum.....

Pozdro

Opublikowano

ja swoją 318 81r leciałom cołe 30km/h :D :D :D

jak ją kupiłem to tylko tyle szła ale już w niedługim czasie będzie miała nowe serduszko... a wtedy zobaczymy

pocieszam sie tym że chociaż na holu szła 90 i dobrze,że długo tak nią nie jechałem bo mógłbym osobiście :shock: :twisted: zobaczyć. :D

Opublikowano
tak wszyscy się chwalą ja też bym chciał :-) ale jeszcze nie kupiłem BMki ale ostatnio VW Passat rok 98 silnik 1,9 TDI 110KM - 205km/h na niemieckiej autostradzie, auto na trasie Żary - Frankfurt /Main lata prawie non stop 180km/h i tylko pierwsza taka trasa zrobiła na mnie wrażenie - teraz trzeba sie pilnować by nie zasnać za kółkiem. Za tydzień będe moje wymażone BMW to się też pochwale

To moje auto :

------ chwilowy brak -------

Opublikowano
Ja ostatnio jechałem 215km/h i nie chciało więcej ale na obr.było 4,5 obr.min czy jest to uwarunkowane szerszymi oponami które wstawiłem 235/45/17. Czy moze jednak moja pompa wtrsk. uszkodzona nie pozwala na szybsze poruszanie się. :wink:
Opublikowano
motyla noga felix , czy Ci zycie niemile?? tak zaiwaniac?? spytam sie aliny moze ona cos bedzie wiedziec
Opublikowano
Ja ostatnio jechałem 215km/h i nie chciało więcej ale na obr.było 4,5 obr.min czy jest to uwarunkowane szerszymi oponami które wstawiłem 235/45/17. Czy moze jednak moja pompa wtrsk. uszkodzona nie pozwala na szybsze poruszanie się. :wink:

Jeżeli jechałeś na ostatnim biegu, to na nim silnik nigdy nie osiąga obrotów maksymalnych ...

A po za tym to i tak nieźle "poszedł".

Ja akurat wczoraj robiłem "mały test" szybkościowy (jak zwykle był problem z rozpędzeniu się na polskich drogach i "maruderach"). I tak przy ok. 210-220km/h, po naciśnięciu pedału do końca (lub prawie) automat zrobił redukcję i poszedł bez problemu 230km/h, ale musiałem przerwać, bo jakiś samochodzik się "toczył" po lewym pasie jakieś 120km/h i wyprzedzał ciężarówkę ... i to wszysko na LPG i myślę, że bez żadnego problemu doszedłby do 240km/h.

No i co z tą Twoją pompą ;-) - nadal jest na półce, a nie w samochodzie (może Cię w ten sposób zmobilizuje do wymiany) ;-) :lol:

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja jechałem 265km/h licznikowo - samochód odcinał na 5 biegu. Natomiast na hamowni auto pojechało coś koło 290km/h ( brak oporów powietrza).

Witaj A.

...

Nie narzekaj na klimat forum mpwr, ale strasznie się kłóciłes o te Twoje prędkości ;)

Co do tych Opli to przekłamują strasznie :)

Opublikowano

Witaj M3

Każde forum rządzi się swoimi prawami, na tym polega urok sieci.

Dlatego nie ma co narzekać, ale i nie odbierac wszystkiego jakim jest.

Jedyne co razi, to nastertydowane postaci niektórych członków, a zawsze można przecież pogadać....

Ople przekłamują, i wiele aut też. Ostatnio słyszałem o Lexusie jadącym 260, a według radaru Policji na autobahn w Niemczech było 230, na odcinku z ograniczeniem.

Jeśli BMW maja w ten sposób robione liczniki, i tak dokładnie kalibrowane, to pełen respekt. Chociaż czytałem od niektórych co innego.....

Opublikowano
a ja slyszalem ze liczniki BMW sa jedne z najbardziej dokladnych. Tak wiec na BMW nie mozna powiedziec nic zlego :D
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Tak czytam - 210 - 220 - 240 -260 i to Audi - moje 215 to marny wynik ale wydaje mi się bardzo realny i to na automacie. Dziwne jest że obrotak do czerwonej kreski nie dociągnął ale i tak nie dojdzie bo fizyka nie pozwoli.

Te 260 w Audi to raczej przekręt. Większość aut pójdzie może z 230, powyżej to już tylko wybrańcy typu pow.300PS.

KG.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
gdieś w Jaworznie nad ranem 220 to raczej nie wszystko ale jeszcze poczekajcie to będzie o wiele więcej :D
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.