Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Audi 2.2 - zaworówka 89r w niemczech na autostradzie 270 ,to wszystko co mogłem wydusić z niej.ps.nie zapomnę mojego zdziwienia-wskazówka od paliwa dosłownie opadała w oczach ,jak była z ołowiu :jawdrop:

nastepny bajkopisarz :twisted2:

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
  • Odpowiedzi 630
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
to skoro to audi z slnikiem 2,2 polecialo 270 to moje e32 z 3,5l silnikiem powinno latac w okolicy 350 a nawet 400 a to chyba niemozliwe

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano

To i ja dodam swoje...

4 osoby, pełny bagażnik, i około 180km/h.

Max jechałem jakieś 190 km/h ale przez chwię..

Opublikowano
sorry ze dorzuce jeszcze swoje 4 grosze ale nie rozumiem troche postu kolesia od audi , przeciez to jest forum i post z samochodami BMW :roll: :D
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
sorry ze dorzuce jeszcze swoje 4 grosze ale nie rozumiem troche postu kolesia od audi , przeciez to jest forum i post z samochodami BMW :roll: :D

to ze ałdi to jeszcze mozna przemilczec ale to 270 to sie mu chyba snilo :|

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano

pelno jest bajkopisarzy i mitomanow wokol nas :D

Opublikowano

pelno jest bajkopisarzy i mitomanow wokol nas :D

A moze te 270 było z górki :?:

Opublikowano
Moja Becia to 520i 24V 1991 rok. na autobanie w Niemczech szła 200km/h. Poszłaby napewno jeszcze szybciej ale był silny wiatr i bałem się więcej :)
Opublikowano
To i ja dodam swoje...

yyyy, Łajs???

Opublikowano
moja E - 36 316i z '91 r. osobiscie 180 km/h ... i nawet niechce wiedziec czy cos wiecej z siebie wydusi ... narazie mnie to w zupelnosci wystarczy.
Opublikowano
To i ja dodam swoje...

yyyy, Łajs???

Też :mrgreen: , ale chodziło mi o Serpelice, widocznie spałeś :twisted2:

Opublikowano
To i ja dodam swoje...

yyyy, Łajs???

Też :mrgreen: , ale chodziło mi o Serpelice, widocznie spałeś :twisted2:

Byłem pod wrażeniem stuningowanych furek, które nas mijały :D

No w każdym razie BMW to BMW, ja to cały czas myślałem, żeśmy nie przekroczyli 150...

Opublikowano
To ja powiem tak: E36 318 i rok 93' oponki 225/55/15 ( troche za duze jak na ten silnik ) bez problemu zamyka budziki 220 km/h. W trasie z Duseldorfu do granicy polskiej pedal w podlodze i sie nie zagrzala. Cudenko oczywiscie nie moze sie rownac z 200-300 konnymi silnikami ale jak dla mnie jest ok. :)
Opublikowano
No to i ja dorzuce :) Jak na razie moja beti poturlala sie 180km/h i miala jeszcze zapas 8) Wrzucilem jej S (bo to automacik) i depnalem do podlogi. Wskoczylo 180 ale po chwili mialem koniec ladnej drozki i musialem zwolnic :norty: Moze kiedys pogonie szybciej. Na razie mi wystarczy :mrgreen: W parku sztywnych jeszcze miejsce dostane w swoim czasie a na razie nie ma u nas warunkow do wiekszych predkosci :naughty:

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano
Jestem jak najbardziej zdania ze w Polsce nie mozna jezdzic z takimi predkosciami - nie na tych drogach niestety. Ale pozostaje nam jeszcze kilka innych uciech, oprocz predkosci, przyspieszenie :D i ten pomruk gdzie spod maska 8) no i naped na tyl. czy moze byc cos lepszego ?
Opublikowano

W sumie to jakoś omijałem ten topic, ale co tam... przyłącze się.

W e34 525i (M50), na polskich drogach jechałem 200km/h. Leciałem za Audi A4 kombi z sygnaturą 1.9TDI. :shock: Najwyraźniej autko albo było "schipowane", albo nowe furki z tym silnikiem potrafią sporo. Audi potem jeszcze przyśpieszyło, ale już nie goniłem bo nie jechałem sam.

Na niemieckich drogach warunki pozwalają na więcej, ale nie ciągnęło mnie, żeby przekroczyć 200 chociaż pewnie jeszcze troszkę by poszedł. Mimo wszystko jazda z taką prędkością to nic fajnego bo w aucie jest głośno, a przy szerokich laczkach trzeba bardzo uważać na koleiny.

W e28 518i nie biłem rekordów prędkości, ani nawet nie próbowałem. Chyba coś ok. 170 km/h to wszystko co wycisnąłem. Z resztą tamta piąteczka była zupełnie nie gotowa na wyższe prędkości, to też jej nie dusiłem.

Co do najwyższej prędkości z jaką zostałem schwytany na radar przez policjantów, to 153km/h (w/w e34) przy ograniczeniu do 50km/h. Całe szczęście że dopiero nabierałem prędkości. Pan policjant twardo wlepił mi 500 i 10 pkt., ale i tak dobrze, że prawka nie odebrał :wink:

Najwięcej po mieście to nowym Audi A8L (4.2l) jechałem. I to było grubo ponad 200 km/h w miejscach w ścisłym centrum. Miałem jednak to ułatwienie, że drogi w Warszawie były puste tego dnia. Ale w ten wątek się nie zagłębie ;) Nie wiem czy ktoś z roboty nie czyta tego forum :lol:

To narazie tyle...

http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg
Opublikowano
Tak jeszcze dorzuce. Kiedys czytalem taka sentencje: "Twoja zdolność hamowania daje ci prawo do szybkości". Jak czesto widze parchoklekotniki na lysych kapciuszkach goniace ponad 100 przez miasto... Ech :mrgreen: Trzymajmy sie granic zdrowego rozsadku :wink:

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

na A2 z Poznania - 235 km/h wg licznika- ale juz wolno szło, wiecej nie dusiłem , bo u nas niestety koledzy ze wschodu w TIRACh nie patrzą w lusterka ,bo jadą 93 km/h i są zbyt zajęci wyprzedzaniem swoich kumpli, jadących 89 ...

Pozdro

Opublikowano
aaa to tez podlacze sie i powiem ze w cztery osoby na 17 calowych felgach i na gazie jechalem 210 i jeszcze cos mialem ale droga nie pozwoliala...a ponioslo mnie tak dlatego bo jakims niemcem sie mozna powiedziec scigalem a on byl starym dziadkiem jadacym pasatem nowym :) i dalem sie podpuscvic :lol:
Marcin-coupe...BMW theBestMachineontheWorld
Opublikowano
aaa to tez podlacze sie i powiem ze w cztery osoby na 17 calowych felgach i na gazie jechalem 210 i jeszcze cos mialem ale droga nie pozwoliala...a ponioslo mnie tak dlatego bo jakims niemcem sie mozna powiedziec scigalem a on byl starym dziadkiem jadacym pasatem nowym :) i dalem sie podpuscvic :lol:

To ja też mam 320 i z 2 osobami jechałem jaieś 197 i już wchodziło praktycznie na czerwone pole... :idea:

Opublikowano

317 km/h :)

Ale nie ja tylko wujek, nie becią tylko porszakiem turbo i to przerabianym,

nie w Polsce tylko na torze w Norynberdze(chyba), i nawet nie byłem pasażerem :(, patrzyliśmy z drugim wujasem.

A co do wujka to RIP bo wyleciał a8 na koleinach przy 200.

Więc osiągi prędkościowe na polskich drogach uważam za IDIOTYZM.

[OO=( )( )=OO]

Bardzo Miły Właściciel :]

Opublikowano
Ja swoją BMW 318i e-30 touring z 1992 r. rzbujalem do 180km/h i za sobą miałem przyczepke (myślalem że odleci) ale bez przyczepy poszla by ponad 220km/h (sprawdzilem)!!! :)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.