Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po pierwsze masa auta ma niewiele do prędkości max mało tego łatwiej jest ją utrzymac jeśli auto jest cięższe,

Po drugie o ile się nie mylę to Polo 1,4 75KM ma predkość max ok 170km/h więc do 200 to troche brakuje a moze Slavo nie ie jakie mjał Polo może 100 konne wtedy 200 będzie bardziej realne

P.S. znalazłem link z danymi tech POLO 1,4 http://www.berdychowski.com.pl/osobowe/poloclass/dane1-poloclass.htm

Zaluje ze polowka juz jest na emeryturze, lecz jest to malo istotne w tej chwili.. a jesi chodzi o dane techniczne samochodów to sa one tak realne jak plany rozbudowy autostrad w Polsce.

A zeby bylo smieszniej to pracuje w salonie audi-vw i mniej wiecej sie orientuje w tych markach...

Aha a ten link jest danych polo classic...

Hmm ... ja tez jeżdziłem paroma samochodzami - sprawdzałem ile wyciągają i dane fabryczne zawsze mi się zgadzały (z poprawką na błąd licznika i warunki +-10km/h)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• Odpowiedzi 630
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Polo 1.4 200km/h?

Sorry, ale wg. mnie nie realne....

Chyba że masz jakiś TjUnInG.

Moja betka ma 150 ps i max seryjnie w papierach okolo 214km/h.

Opublikowano
.

Clou tkwi w tym żeby auto było użytkowane przez normalnego kierowcę a nie dresiarza potrafiącego jedynie palić gumy a i to niezbyt efektownie...

Mysle ze jezdzac z takimi"predkosciami podroznymi" jakimi Ty jezdzisz to jest obojetne czy za kierownica siedzisz Ty czy jakis dresiarz.Samochod tak czy siak niezle w dupe dostaje.

P.S. Przeatan bajki o tych predkosciach opowiadac.

a propos bajek to jakim autem jezdzisz?

Niestety nie VW Polo.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
518...210 km/h...nie wiem:) ale tak cyz tak wydaje sie zamalo, wkoncu predkosc maxymalna to nie wszystko dla mnie liczy sie takze przyspieszenie.
Opublikowano
a czy 525 tds ma leprze przyspieszenie od 518 i pytam z ciekawości bo mam zamiar taki nabyć

Nie ma porównania TDS ma osiągi jak 2,0 150KM i przy tym jest bardziej elastyczny no i ma 6 cylindrów, cudny motor polecam pod warunkiem że jest zadbany

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
518...210 km/h...nie wiem:) ale tak cyz tak wydaje sie zamalo, wkoncu predkosc maxymalna to nie wszystko dla mnie liczy sie takze przyspieszenie.

Tu się muszę zgodzić... 518 ma elastyczność nie najgorszą. Ale co ciekawe audi lub mercedesy z 2.0 wymiekaja pod kazdym wzgledem!

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

Opublikowano
Zaluje ze polowka juz jest na emeryturze, lecz jest to malo istotne w tej chwili.. a jesi chodzi o dane techniczne samochodów to sa one tak realne jak plany rozbudowy autostrad w Polsce.

A zeby bylo smieszniej to pracuje w salonie audi-vw i mniej wiecej sie orientuje w tych markach...

Slavo chciał bym Ci wierzyć ale... może naprawdę licznik Ci zawyża i to wszystko tłumaczy ale uwierz mi 75KM to za mało mocy żeby jechac 200 km/h jeździłem wieloma samochodami z silnikami 75KM (bo to dość popularna moc) i żadnym nie udało mi się przekroczyć 180 km/h najszybsza pod tym względem była Meganka 1,4 ok 180km/h, a te 20km/h co brakuje do 200 to jest poprostu przepaść brak jakis 20KM co by to autko pokonało opór powietrza. A co do Twojej teori że dane tech sobie a realia sobie to powiem Ci tylko tyle że 10 km/h to uwieże że fabryka się pomyli ,a raczej to wynika z warónków w jakich był robiony pomiar ale 30km/h??????.I jeszcze jedno polska benzyna - już nie raz było udowadniane że silnik na naszej benzynie nie osiąga mocy zakładanej przez producenta

Co do licznika to nie będe sie kłócił, jest to dosyc prawdopodobne. W końcu to tylko VW, a jesli chodzi o paliwo to kiedys mailem styczność z ta branżą i faktycznie wiekszość tego co jest na stacjach to rozpuszczalniki i dziwne oleje, ale polecam stacje Shell i BP. Rzdko można sie naciąc na złe paliwo. Ja staram sie tankowac V-Power Racing, mimo ze w wielu pismach udowadniali ze nie znaczącej poprawy osiągów to jednak mam świadomość że auto jeżdzi na raczej dobrym jakościowo paliwie.

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

Opublikowano
V power jest raczej 100% pewne poniewaz slyszalem iz jest ono importowane a nie "produkowane" w Polsce. Wiec chyba odpada prawdopodobienstwo "wzbogacania" takiego paliwka:)
Opublikowano
V power jest raczej 100% pewne poniewaz slyszalem iz jest ono importowane a nie "produkowane" w Polsce. Wiec chyba odpada prawdopodobienstwo "wzbogacania" takiego paliwka:)

Pewne to u nas nie jest nic, to że jest b dobrej jakości jak wyjeżdza z Austrii to nie znaczy że w cysternie na CPN,ie pływa nie rozcięczone poprostu wodą lub inny badziewiem. W benzynie 5% obiętości może stanowić woda i to bez żadnych dodatków poprostu sama się rozpuszcza.

Ale raczej o shella jestem spokojny maja dobre paliwa

Tylko BMW jest ważne...

Opublikowano

Siemano!!

A wic dodam cos od siebie:)

Pracuje na Shellu i to prawda.V-Power Racing jest paliwem importowanym z Niemiec a w Polsce jest tylko magazynowane.Jakosciowo jest to paliwo pewne i dobre.Czasami zdarza mi sie tez je zatankowac i czuc roznice(pod warunkiem ze sie zatankuje na praktycznie pusty zbiornik).Co do reszty paliw to tez nie jest zle.Maja dodawane jakies dodatki.Jeszcze niedawno kiedy na stacje przyjezdzala cysterna i gosciu tankujac zbiorniki dodawal od razu jakies dodatki.Teraz tego nie robi.Podobno dodaja to w naftobazie.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
Jeszcze niedawno kiedy na stacje przyjezdzala cysterna i gosciu tankujac zbiorniki dodawal od razu jakies dodatki.Teraz tego nie robi.Podobno dodaja to w naftobazie.
Lał super dopalacz H2O lecz robił to na oko więc postanowili dozować w naftobazie :wink:. Woda w paliwie na Orlenie jest na 100% bo to widać jak rano zapalam samochód to okrótnie paruje z wydechu, przy shellu to zjawisko jest mniej zauważalne

Tylko BMW jest ważne...

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
e23 728i 1981 r. w zeszłym roku w lutym na drodze Berlin Hamburg 205 km/h licznikowo. A że była noc nie widziałem co sie za mna dzieje a jechałem 170-180. Kupiłem 2 dni wcześniej auto w stanie "idealnym" i jechałem do Danii. Za mna była zasłona dymna i jakis Niemolek zadzwonił na 112. Złapali mnie i uprzejmie poinformowali, że zasłaniam widoczność na drodze. :) Musiałem zjechać na najbliższy parking i wspólnie z panami zapoznac sie ze stanem technicznym pojazdu. O dziwo dowiedziałem się więcej niz sam wiedziałem. Na szczęście dymił tylko powyżej 140 a analiza spalin wykazała że na postoju jest w normie. 500 EUR mandatu za stworzenie zagrożenia na drodze i tydzień krótszy urlop. Auto ma potencjał, ale musi byc w idealnym stanie :D
Opublikowano

AUDI 80 1.6 TD w dwie osoby 186km/h, w 4 osoby 196km/h wiec pisanie o koniecznej mocy pod 200ps dla osiagniecia 230km/h jest chyba przesada ... ilez taki silniczek ma mocy 85ps ????

co innego ze głowica za jakiś czas poszła na śmietnik :P

obecna 318i 170km/h (zimówki+deszcz+zawieszenie do roboty) i kupę miejsca pod gazem, założe letnie i wyremontuje zawieszenie to sprawdzimy co to autko jest warte :twisted:

Opublikowano

Witam.

A ja jechałem swoja betą (e-34 2.5l 88 rok) 215 na PB ale to nie był koniec poszłaby jeszcze troche ale wyjechałem zza lasu a troche wiatr mocno wiał i prawie pasa mi brakło musiałem odpuścic a na LPG jeszcze nie sprawdzałem jak narazie to 180km/h

Opublikowano

a ja jechałem 210km/h na Gdanskiej obwodnicy na LPG ..na benzynie nie sprawdzałem...a moja beta to 316i E36 M40 z 1992 roku....

pozdrawiam

Opublikowano
a ja jechałem 210km/h na Gdanskiej obwodnicy na LPG ..na benzynie nie sprawdzałem...a moja beta to 316i E36 M40 z 1992 roku....

pozdrawiam

No na Pb to by ze 230 poleciała spokojnie :lol:

Tylko BMW jest ważne...

Opublikowano
ja swoja 735 w manualu bez gazu lecialem na ringu belina licznikowe 210km/h i pewnie by jeszcze poszla ale musialem zwolnic bo sie robil korek jak to w niemczech i chyba przy tym tescie naciolem sie na fotradar ale nie wiem bo blysku nie bylo

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano

pozdrawiam

yhyhyh z Giewontu napewno tyle pojedzie , co ja mówie....ze 300

Bez sensu ten temat...... :?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.