Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano
Bez wysiłku beti poszła 250 km/h i ogranicznik powiedział "londuj" [E38 4,4 V8 z 98r.] :whistle:

UIHZ9556.JPG

• Odpowiedzi 630
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam,

A-4, eufemistycznie zwana autostradą udało mi się 210 km/h, jak na E-34 518i '95 to chyba nieźle. Normalana prędkość podróżna tym autem to 180km/h. Jest cicho i dostojnie...

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

Opublikowano
Ja swoją skromną 320i E-36 220km/h nie ma gazu, jeszcze by te z 5-7 poszła tylko nie było gdzie(zwykła obwodnica Tarnów, kto przejeżdzał ten wie). Ta sama obwodnica kumpel E-30 i to w dodatku cabrio silnik 3.5L "dłubnięty"(swap w niemczech, skrzynia M3 itd. 280km/h licznikowe, dodam tylko że Niemcy chwalili się że jechali coś koło 300km/h oczywiście u nich)
Opublikowano
Witam,

Normalana prędkość podróżna tym autem to 180km/h. Jest cicho i dostojnie...

Chyba troche przesadzasz.

Z czym ? że cicho czy że dostojnie?...

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Opublikowano
Witam,

518i.180 km/h.Polskie drogi.Predkosc podrozna.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
Witam,

W tej chwili mieszkam na Śląsku, a mam jeszcze parę spraw we Wrocławiu. Taka prędkość podróżna jest bez problemu do osiągnięcia na odcinku Gliwice - Wrocław, fakt że jest to tylko jakies 150 km, ale lepszej drogi w Polsce nie znajdziesz. Jeszcze jest jeden warunek: musisz nauczyć się korzystać z pobocza...

Aha, wcześniej miałem Polo 1.4 75 KM i spokojnie utrzymywałem prędkość 170 - 180 km/h, gdzie rozpędzało sie max do 200 km/h.

BMW jedzie bardziej cywilizowanie i komfortowo, lecz osiągi są podobne.

Polecam czasem wycieczkę tym odcinkiem drogi. Moje byłe Polo przejechało odcinek od zjazdu na Opole-Nysa do zjazdu na Wrocław w Bielanach w 33 minuty...

Pozdrawiam, Sławek.

---------------------

Born Most Wanted

Past:

Future:

Opublikowano
Witam,

W tej chwili mieszkam na Śląsku, a mam jeszcze parę spraw we Wrocławiu. Taka prędkość podróżna jest bez problemu do osiągnięcia na odcinku Gliwice - Wrocław, fakt że jest to tylko jakies 150 km, ale lepszej drogi w Polsce nie znajdziesz. Jeszcze jest jeden warunek: musisz nauczyć się korzystać z pobocza...

Aha, wcześniej miałem Polo 1.4 75 KM i spokojnie utrzymywałem prędkość 170 - 180 km/h, gdzie rozpędzało sie max do 200 km/h.

BMW jedzie bardziej cywilizowanie i komfortowo, lecz osiągi są podobne.

Polecam czasem wycieczkę tym odcinkiem drogi. Moje byłe Polo przejechało odcinek od zjazdu na Opole-Nysa do zjazdu na Wrocław w Bielanach w 33 minuty...

Pozdrawiam, Sławek.

Pop pierwsze te predkosci o ktorych poiszesz to predkosci licznikowe a nie rzeczywiste.co prawda nie adobiegaja az tak bardzo od rzeczywistych ale zawsze cos.Bylo o tym na forum juz sporo.poszukaj i poczytaj sobie.

Po drugie nie wmawiaj nikomu ze w polo z tym silnikiem czy nawet 518 180 to predkosc podrozna.Chlopie na dluzszym odcinku drogi z taka predkoscia silnik niezle dostaje juz w dupe.To sa "tylko" 4 cylidry.Gdybys mial 520 to juz inna bajka.2 gary wiecej,wiecej mocy itd itp.

Opublikowano

Co do prędkości licznikowych to się zgodze ale pokaż mi kogoś kto jeździ z radarem i mierzy sobie nim prędkość...

A Polówką w ciągu 2 lat zrobiłem 130 000 km włączając w to częste takie trasy z "prędkościami podróżnymi" o których mowa i wyobraz sobie że auto "zginęło" z ręki jakiegoś patałacha w Punto który nie wiedział do czego służą hamulce... A silnik do samego końca dawał sobie nieźle radę.

Clou tkwi w tym żeby auto było użytkowane przez normalnego kierowcę a nie dresiarza potrafiącego jedynie palić gumy a i to niezbyt efektownie...

---------------------

Born Most Wanted

Past:

Future:

• Członkowie klubu
Opublikowano

Remol napisał w jednym z postów "Drżenie ?" z 12.11.br.:

"Panowie

Temat przerobilem dokladnie stosunkowo niedawno

wygladalo tak :

od 80 do 110 - drży

120 i tylko - nic

140 - 180 nie ciekawie

wiecej - nie próbowalem i cale szczescie"

to ile w koncu jechałeś :oops: :? :wink:

Krzysiek

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano

buhaha Polo 1,4 75KM 200km/h jakiś żart??.

Polówką nie jeździłem przyznaje, ale za to dużo jeździłem Cordobą 1,4 z takim właśnie silnikiem która zresztą uchodzi za zrywniejszą od Polo i do 180 to nigdy nie udało mi sie jej rozbujać przeważnie tak ok 175-178 to był max a

Cordoba ma perfekcyjnie zestopniowana skrzynie prędkość max wypada przy max mocy obr. Myśle że conajmiej 20 km/h zawyża Ci licznik.

P.S. Cordobą 1,6 100 KM też miałem okazje pojeździć tu jakieś 195 to wszystkie pieniądze. Mój kumpel mi kiedyś opowadał że Astrą I 1,4 60KM jechał po niemieckiej autostradzie 210km/h :lol:

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

Krzysiek

Chyba cos popitolilem z tematem. W jednym z postow ktos pytal o drzenie kierownicy i tylko tego sie to dotyczylo. Predkosci w mojej "szarej" rozwijalem takie jak napisalem wczesniej :D

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano

Krzysiek

Chyba cos popitolilem z tematem. W jednym z postow ktos pytal o drzenie kierownicy i tylko tego sie to dotyczylo. Predkosci w mojej "szarej" rozwijalem takie jak napisalem wczesniej :D

I mi sie tak jakos wydaje. :D

Opublikowano
.

Clou tkwi w tym żeby auto było użytkowane przez normalnego kierowcę a nie dresiarza potrafiącego jedynie palić gumy a i to niezbyt efektownie...

Mysle ze jezdzac z takimi"predkosciami podroznymi" jakimi Ty jezdzisz to jest obojetne czy za kierownica siedzisz Ty czy jakis dresiarz.Samochod tak czy siak niezle w dupe dostaje.

P.S. Przeatan bajki o tych predkosciach opowiadac.

Opublikowano

Swoim paździochem z niezbyt dobrze dziłajacym silnikiem (o czym nie wiedziałem) jechałem 220 km/h wracajac z Torunia.Oraz tyle samo na Trasie Torunskiej w Wawie - ale wiecej tego manewru juz nie powtarzam.

Opublikowano
Może odbiega to od tematu ale silnik według jakiejś tam normy musi wytrzymac 20 min pod pełnym obciążeniem i żaden producent nie da gwarancji że wytrzyma dłużej. Poza tym taki silnik zóżywa się UWAGA!! 50 razy szybciej w porównaniu do normalnej eksploatacji czyli jadąc 100 km z maxymalną mocą siejemy spustoszenie w silniku takie jak zwykły przebieg ok 5000 km

Tylko BMW jest ważne...

Opublikowano
Może odbiega to od tematu ale silnik według jakiejś tam normy musi wytrzymac 20 min pod pełnym obciążeniem i żaden producent nie da gwarancji że wytrzyma dłużej. Poza tym taki silnik zóżywa się UWAGA!! 50 razy szybciej w porównaniu do normalnej eksploatacji czyli jadąc 100 km z maxymalną mocą siejemy spustoszenie w silniku takie jak zwykły przebieg ok 5000 km

Prosze bardzo.A kolega Slavo latal sobie normalnie 2 paczki polowka a predkosc podrozna 518 to 180 km\h i jeszcze twierdzi ze nie bylo w tym nic zlego.

Opublikowano

Witam

E30 320

Podam prędkość na 4- tym biegu, bo piątki nie miałem gdzie wypróbować 8) 180km/h do odcięcia czyli ok 6300 - 6400 obr/min.

Samochód ma LPG ale próbowałem go na Pb.

O prędkości max. dowiem się pewnie na wiosne bo na zimówkach :cry:

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
buhaha Polo 1,4 75KM 200km/h jakiś żart??.

Polówką nie jeździłem przyznaje, ale za to dużo jeździłem Cordobą 1,4 z takim właśnie silnikiem która zresztą uchodzi za zrywniejszą od Polo i do 180 to nigdy nie udało mi sie jej rozbujać przeważnie tak ok 175-178 to był max a

Cordoba ma perfekcyjnie zestopniowana skrzynie prędkość max wypada przy max mocy obr. Myśle że conajmiej 20 km/h zawyża Ci licznik.

P.S. Cordobą 1,6 100 KM też miałem okazje pojeździć tu jakieś 195 to wszystkie pieniądze. Mój kumpel mi kiedyś opowadał że Astrą I 1,4 60KM jechał po niemieckiej autostradzie 210km/h :lol:

Przyznaje ze mam gdzies czyjes opinie na temat samochodu ktorym nie jezdzil ale jeden drobny szczegól: POLO waży 950 kg i to czy zawyza licznik czy nie to jest inna bajka. Faktem jest ze autem nie jezdze od dzis i wiem do czego jest a wlasciwie bylo zdolne.

---------------------

Born Most Wanted

Past:

Future:

Opublikowano

Po pierwsze masa auta ma niewiele do prędkości max mało tego łatwiej jest ją utrzymac jeśli auto jest cięższe,

Po drugie o ile się nie mylę to Polo 1,4 75KM ma predkość max ok 170km/h więc do 200 to troche brakuje a moze Slavo nie ie jakie mjał Polo może 100 konne wtedy 200 będzie bardziej realne

P.S. znalazłem link z danymi tech POLO 1,4 http://www.berdychowski.com.pl/osobowe/poloclass/dane1-poloclass.htm

Tylko BMW jest ważne...

Opublikowano
.

Mysle ze jezdzac z takimi"predkosciami podroznymi" jakimi Ty jezdzisz to jest obojetne czy za kierownica siedzisz Ty czy jakis dresiarz.Samochod tak czy siak niezle w dupe dostaje.

P.S. Przeatan bajki o tych predkosciach opowiadac.

a propos bajek to jakim autem jezdzisz?

---------------------

Born Most Wanted

Past:

Future:

Opublikowano
Po pierwsze masa auta ma niewiele do prędkości max mało tego łatwiej jest ją utrzymac jeśli auto jest cięższe,

Po drugie o ile się nie mylę to Polo 1,4 75KM ma predkość max ok 170km/h więc do 200 to troche brakuje a moze Slavo nie ie jakie mjał Polo może 100 konne wtedy 200 będzie bardziej realne

P.S. znalazłem link z danymi tech POLO 1,4 http://www.berdychowski.com.pl/osobowe/poloclass/dane1-poloclass.htm

Zaluje ze polowka juz jest na emeryturze, lecz jest to malo istotne w tej chwili.. a jesi chodzi o dane techniczne samochodów to sa one tak realne jak plany rozbudowy autostrad w Polsce.

A zeby bylo smieszniej to pracuje w salonie audi-vw i mniej wiecej sie orientuje w tych markach...

Aha a ten link jest danych polo classic...

---------------------

Born Most Wanted

Past:

Future:

Opublikowano
Zaluje ze polowka juz jest na emeryturze, lecz jest to malo istotne w tej chwili.. a jesi chodzi o dane techniczne samochodów to sa one tak realne jak plany rozbudowy autostrad w Polsce.

A zeby bylo smieszniej to pracuje w salonie audi-vw i mniej wiecej sie orientuje w tych markach...

Slavo chciał bym Ci wierzyć ale... może naprawdę licznik Ci zawyża i to wszystko tłumaczy ale uwierz mi 75KM to za mało mocy żeby jechac 200 km/h jeździłem wieloma samochodami z silnikami 75KM (bo to dość popularna moc) i żadnym nie udało mi się przekroczyć 180 km/h najszybsza pod tym względem była Meganka 1,4 ok 180km/h, a te 20km/h co brakuje do 200 to jest poprostu przepaść brak jakis 20KM co by to autko pokonało opór powietrza. A co do Twojej teori że dane tech sobie a realia sobie to powiem Ci tylko tyle że 10 km/h to uwieże że fabryka się pomyli ,a raczej to wynika z warónków w jakich był robiony pomiar ale 30km/h??????.I jeszcze jedno polska benzyna - już nie raz było udowadniane że silnik na naszej benzynie nie osiąga mocy zakładanej przez producenta

Tylko BMW jest ważne...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.