Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Otóż od kilku dni cieżko zapala mi moja e39 (523i), muszę troszkę pokręcić zanim zaskoczy. Do tego czasem jak już mam ruszyć z 1-nki to lubi zgasnąć. No ostatni problem to podczas przyśpieszania czuć ma ciężką się zebrać miedzy 2000 a 3000rpm, potem już idzie dobrze. Może ktoś miał podobnie lub wie co sprawdzić. :cry: Edytowane przez MatrixXXL

MatrixXXL

523i 99r.

Opublikowano

Gaz czy benzyna?

Jak benzyna to ja bym obstawiał czujnik polożenia wału korbowego.

Jezeli to jeszt tylko na gazie to przytkana listwa wtryskowa.

Opublikowano
Witam. Troche poszperałem przy silniku i znalazłem dwie chyba ustereczki. Poprzerywany wąż od powietrza ten tuż przy przepustnicy co idzie od przepływomierza. I drugi jak odkreciłem osłone silnika to przy wtryskach jest taki wężyk dł. ok 30cm, chyba powietrzny i on też na zgięciu jest poszarpany (dziurawy). Zaraz się biorę za jego wymianę i zobaczymy czy coś pomoże. :shock:

MatrixXXL

523i 99r.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam.Nie zakładam nowego tematu tylko podciągne pod ten. Kilka dni auto pochodziło ok, a teraz nowe kurde problemy. Auto często gaśnie, objawy jakby nie trzymało obrotów, często jak lekko dodam gaz na jałowym to zdławi. Odłaczanie przepływki nie wiele zmienia. Ma ktoś jakaś rade. Może ktos zagada do mnie na gg 1796566.

MatrixXXL

523i 99r.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.Nie zakładam nowego tematu tylko podciągne pod ten. Kilka dni auto pochodziło ok, a teraz nowe kurde problemy. Auto często gaśnie, objawy jakby nie trzymało obrotów, często jak lekko dodam gaz na jałowym to zdławi. Odłaczanie przepływki nie wiele zmienia. Ma ktoś jakaś rade. Może ktos zagada do mnie na gg 1796566.

Warto zadzwonić do nich http://www.bmcars.pl/ i umówić się na wizyte. Daleko nie ma, a problem znajdą i usuną, nie mecząc portfela.