Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od pewnego czasu borykam sie z problemem samoistnie właczającego sie alarmu. Niestety nie jestem obecnie w stanie przeznaczyć żadnych środków na naprawę więc chcialbym zapytac czy jest jakis sposób na jego wyłączenie tak aby działał tylko centralny zamek z pilota. Jest to alarm fabryczny.

Dzięki za odpowiedzi

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprobuj nacisnac guzik zamykania dwa razy

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

To jakiś patent opisany w instrukcji czy zgadywanie?

Tak czy inaczej dzięki za sugestię

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Zrób tak jak pisze kolega jest to sposób opisany w instrukcji i deaktywuje ochronę wnętrza, lub odłącz czujnik zamykania pod maską silnika. Robiłem to samo szwagrowi i działało. Pózniej naprawiłem alarm, po diagnozie okazało się że uwalony był moduł ochrony wnętrza.

Edytowane przez piotrek1
Opublikowano

Po 1 - W przypadku deaktywacji tak jak to opisaliście poprzez podwojne wciśnięcie guzika zamykania. Skąd wiedzieć ze alarm jest nieaktywny. Jak później przywrócić jego działanie

Po 2 - jestem prawie pewien że problem twki w czujniki zainstalowanym w przednich drzwiach pasażera. Jak wygląda ten czujnik, w którym miejscu sie znajduje. Postaram sie go odlączyć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po 1 - W przypadku deaktywacji tak jak to opisaliście poprzez podwojne wciśnięcie guzika zamykania. Skąd wiedzieć ze alarm jest nieaktywny. Jak później przywrócić jego działanie

Po 2 - jestem prawie pewien że problem twki w czujniki zainstalowanym w przednich drzwiach pasażera. Jak wygląda ten czujnik, w którym miejscu sie znajduje. Postaram sie go odlączyć.

Jak zamykasz auto raz dioda pod lusterkiem miga inaczej niż w przypadku kiedy zamykasz podwójnie i deaktywujesz alarm. Przyjrzyj się tej diodzie. Uzbrajasz alarm zamykając znów standardowo raz. Co do czujnik nie wiem gdzie on jest.

• 4 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
koledzy to nie jest tak do końca jak piszecie o tym dwukrotnym naciśnięci środkowego przycisku." Do końca "tzn ze wyłączy się tylko czujnik który odpowiada za przechylanie auta. tzn gdy wciągniecie go na lawetę nie załączy się alarm, jeśli naciśniesz tylko raz ten przycisk po wciągniecie na lawetę alarm się załączy .Ale możesz spróbować z tym przyciskiem pod maska samochodu tak jak już ktoś wcześniej wspominał. Odłącz kostkę i sprawdź czy alarm będzie się załączał

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii