Skocz do zawartości

E46 318i zmiana oleju z 5W50 na 5W40

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym zmienic olej Mobil1 5W50 na Mobil1 5W40 ale nie wiem czy taka zmiana nie zaszkodzi dla silnika? Szukalem sporo na necie ale nie znalazlem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi, licze ze koledzy z forum pomoga i doradza cos w tej kwestii. Olej Mobil1 5W40 jest sporo tanszy, dodam ze mam BMW E46 318i 1999r., przebieg 176 tys. km.

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich fanow BMW ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tak jak kolega mattiss poradzil i polecam oleje marki Motul, Valvoline, Liqui Moly.

Mobil1 i Castrol sa najczesciej podrabiane w Polsce.

Opublikowano

Dzieki za podpowiedzi. Mam teraz pytanie jaki olej wybrac mysle nad Mobil 1 5W40 lub Elf Excellium 5W40 co bedzie lepsze?

Z gory dzieki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obydwie marki sa bardzo dobre, tylko nie kupuj na allegro bo można trafic na podrobiony w szczegolnosci Mobil1 lub Castrol.
Opublikowano

A co sądzicie o Valvoline 5W30 ? dziś sprzedawca polecił mi ten olej w cenie 110 zł za 4l co o nim myslicie ?

pozdro

Opublikowano
Obydwie marki sa bardzo dobre, tylko nie kupuj na allegro bo można trafic na podrobiony w szczegolnosci Mobil1 lub Castrol.

Ja się pewniej czuje kupując właśnie na allegro niż w sklepach, takie samo chyba prawdopodobieństwo kupna shitu.

A co do Valvoline, Elf, oba dobre śmiało możesz lać.