Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy w E36 z grudnia 1994 316i 102PS jest łańcuszek czy pasek rozrządu?? Co ile tyś wymienia się go??

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Wejdź na stronę http://www.e34.de/vin/index.php

Wstukaj swój VIN. Jak masz silnik M43 to masz łańcuch, a jak M40 to pasek.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Dzięki za stronkę, sprawdziłem ten VIN. Jest to M43 czyli łańcuch. Podobno te M43 są mniej awaryjne niż M40??

Opublikowano
Ja mam pasek w swoim M40 :( Mam wiec pytanie co ile sie go wymienia? teraz mam 115tys a poprzednia wymiana byla przy 86tys km. Poede wdzieczny za rade.
Opublikowano
Słyszałem że w BMW z paskami wymienia sie go co 50-60tys km.

Opublikowano
Słyszałem że w BMW z paskami wymienia sie go co 50-60tys km.

a ja słyszałem, że nie warto czekać do końca i można wymienić wcześniej... słyszałem, że można w ten sposób duuuużo zaoszczędzić na remoncie silnika (rozrząd)

Kai
Opublikowano
Jest taka zasadfa, że jak nie wiesz kiedy wymienić pasek to zawsze po przebiegu 60 tys.km a najlepiej sprawdzić w książce obsługi danego pojazgu bo producenci różnie na różnych paskach zalecaja wymianę np. 80 tys itp. :D
Opublikowano

Wszystkie paski rozrzadu ktore do tej pory wymienialem (w samochodach takich jak Honda Civic 1.6 , Ford Probe 2.0, Ford Probe V6 2.5, Mazda 626 2.2) przejezdzily 60-70tys mil.

Jako ze wszystkie paski sa podobne konstrukcyjnie, zrobione z podobnych materialow powinny smialo wytrzymac 60tys mil, dopiero po takim przebiegu nalezaloby myslec o ich wymianie.

Oczywiscie warto jest to zrobic zapobiegawczo, zanim jeszcze sie urwie.

Jako ciekawostke dodam samochod mojej dziewczyny (2.0l Ford Escord ZX-2) przejechal juz 96tys mil i do tej pory ma oryginalny pasek, podejzewam jednak ze jego wytrzymalosc zbliza sie ku koncowi. :x

Opublikowano
witam

w silniku m40 pasek rozrzadu wymienia sie co 45 tys !!!

pozdrawiam

Witam

A czasem nawet wczesniej !zlezy od sposobu eksploatacji.

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
a czym sie rózni zestaw paska rozrządu od paska rozrządu? co trzeba wymienić? wszytko ?
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5