Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy mógłby ktoś wypisać wzory oznaczeń to co oznaczają (data produkcji itp) i to gdzie one się znajdują, chodzi mi o to żeby np sprawdzić czy któraś z szyb nie została wymieniona, bądź któraś z lamp nie jest młodsza od całego auta. Z góry dzięki!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na szybach nie ma oznaczeń roku a co do lamp to masz na każdej naklejkę z dokładna datą produkcji.
Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przeważnie jak ktos wymienia to nie kupuje oryginalnej. E90 to w miare młody model i na szrotach chyba ciężko o części. Co do oznaczeń to jutro sprawdze u siebie.
Krzysztof
  • 3 lata później...
Opublikowano

Podciągne raz jeszcez temat :) otóż u mnie tylna szyba z lewej strony ma rysę ( takie auto kupiłem ) i chciał bym ją wymienić i pytanko, z tego co patrzyłem po allegro to odziwo WSZYSTKIE nr szyb zgadzają się z moimi ( niewiem chyba to pic na wodę z tym że nr szyb w aucie muszą być identyko ). Szyby generalnie są tanie nawet bardzo tanie ( czego się nie spodziewałem ), średnia cena za szybę to około 80-100zł. No ale jest pytanie, nie wiem czy zależy to od jakości zdjęc czy fotografa, czy tła czy czegos tam, ale część szyb jest ewidentnie zielona. Moje są ze tak to określe zwykłe moze lekko "szare" itp ale napewno nie zielone, choć tło auta w środku jest ciemne itp.

pytanko czy to TE SAME szyby ( nawet jak nr się zgadzają ) czy jednak są wersje nazwijmy je roboczo zielone i zwykłe ??

pzdr. Łukasz

Opublikowano
Witam aby rozpoznać kolor szyby trzeba od wewnetrznej strony samochou przyłożyć białą kartka papieru wtedy widać czy szyba jest zielona lub biała