Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heh, to moze byc rownie dobrze slaby elektrozaworek od turbo, slabe wtryski (bardziej watplie), slabo mierzaca przeplywka (bardziej mozliwe) albo trubo i czujnik cisnienia zawalone syfem. Warto by bylo tez sciagnac intercooler, wyczyscic w srodku benzyna, na zewnatrz karcher. Wyjac caly syf zza niego, obejrzec czy jest szczelny i nie ma na nim plam z oleju.

Co do samego chipa sie nie wypomien. Nie wiem czy to jest maks jaki mozna bylo u Ciebie uzyskac bo nie ja go robilem.

Mozesz zagadac do TC o optymalizacje jak juz bedziesz pewny samochodu.

Nie patrz tez na suche wykresy, jesli auto jezdzi ok, to jezdzi ok.

Jesli chcesz lepszych efektow, M57N. Tam chipowanie daje "troche" wiekszy przyrost niz w M57.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
wszystkie wężyki od elektrozaworków EGR i sterowania turbo powymieniałem,same elektrozaworki z filterkami siateczkowymi wyczyszczone.Jedynie tak jak mówisz może być IC,turbo i czujnik ciśn.zabrudzony.Korekcje sprawdzałem i są raczej ok tylko na jednym wtrysku jest 1,23 na plusie a reszta w granicach +- 0,...więc tu wydaje mi się że jest dobrze.Jak tylko znajdę czas ogarnę ten temat i może w końcu będzie ok.A dlaczego uważasz że przepływka?W inpie ilość powietrza które mierzy przepływka jest jest większa niż zadana przez ECU zarówno na wolnych obrotach jak i też podczas jazdy.Z tego co wiem każdy parametr zadany przez ECU powinien mniejszy od rzeczywistego więc powinno być ok no chyba że jeszcze o czymś nie wiem???