Skocz do zawartości

Zawór odpowietrzający zbiornik paliwa

dawidowicz128

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam parę pytań odnośnie zaworu odpowietrzającego zbiornik paliwa

A mianowicie:

-czy ten zaworek pracuję również na gazie??

-czy można np wstawić rurkę zamiast zaworu

i czy pracuje on na obrotach biegu jałowego??

Dzisiaj dojrzałem że sobie ten zaworek zwisa a tam gdzie powinien wchodzić pod przepustnice zasysa powietrze. Założyłem tam gdzie być powinien i porażka. Obroty spadły a ponad to na LPG zaworek (na PB pracuje) nie pracuje a do tego spadają bardzo obroty po przegazowaniu

Muszę to właśnie sprawdzić w poniedziałek. Zobaczę jaka jest mieszanka sugerując się odczytami z sondy. Tylko widzisz na Pb po dodaniu gazu zaworek ten otwiera się i to jest zachowanie jak najbardziej ok. a na obrotach biegu jałowego jest on zamknięty (dlatego jak go ściągnąłeś dostawał silnik lewego powietrza i kulał). Natomiast na LPG zamknięty jest cały czas i to mnie martwi.

A jeżeli wyjdzie mi po odczytach że mieszanka jest bogata to wiadomo że będę musiał przykręcić gazu tylko problem polega na tym że jest już prawie skręcony na maxa. Mam blosa i pali dużo i sobie tłumaczę że może dlatego tak dużo pali bo dostawał lewego powietrza. Okaże się w poniedzaiłek jak trochę pogrzebę:)))

A tak na marginesie nie wiesz może który z naszych koneckich gazowników będzie wiedział co nieco na temat BLOSA???

Więc tak tak jeżeli powpinam to wszystko na swoje miejsce aby nie zasysało lewego powietrza obroty spadają na LPG i na PB. Na lpg zalewa go gazem i na Pb też. Problem polega na tym że gazu już nie mogę przykręcić. Nie ma już siły Panowie jakieś sugestie??

• Zasłużeni forumowicze
Sprawdz voltomierzem czy na wtyczce tego zaworu na jalowym jest napięcie.Sprawdz rezystancje zaworu(nie mam pojęcia jaka powinna być ale jeżeli nie ma wcale to uszkodzony).Zawór możesz sprawdzić prostownikiem czy się otwiera ale 6 voltowym(ale przez chwile bo duże ampery).Jeśli wszystko jest ok to podlącz jak powinno być i zresetuj kompa.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.