Skocz do zawartości

330d Irytujące drżenie tablicy rejestracyjnej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie, co zrobić, aby pozbyć się tego pierdzenia? Próbowałem już z matami wygłuszającymi, ale albo nic nie dawały, albo były za grube i nie mogłem poprawnie założyć ramek...
E46 330D :)
Opublikowano
Podkładka już nie drży, tutaj pomogły maty. Teraz ostatnią częścią drżącą jest właśnie sama tablica.
Opublikowano
Tak ale ramka się nie domyka, więc czy w związku z tym taki cienki styropian, giętki i elastyczny da radę?
Opublikowano

Od przedwczoraj mam podobny problem..... :twisted:

Zastanawiam się, czy nie ma specjalnych ramek na tablice rejestracyjne dla samochodów z poprawionym nagłośnieniem ?? Może lepiej w tym kierunku szukać...

Opublikowano
Ale to jest odwieczny problem ludzi, którzy w samochodzie mają jakiś lepszy sprzęt i większość ten problem rozwiązuje. A sugeruje się tym, że po prostu często widać jak ktoś jedzie i ma troszkę głośniej włączone radyjko i tego pierdzenia nie słychać... A to trochę podchodzi pod agro, no bo niestety nie po to się zakłada sprzęt za niemałe pieniądze, żeby później było słychać drżenia zamiast czystego basu...
Opublikowano
Problem jak problem, ale jak ktoś dał na sprzęt trochę pieniędzy (a ja tak zrobiłem) to wg. mnie takie pierdzenie zahacza o wiejskość. Poza tym, to mój samochód, a tutaj jest forum, więc jeśli chcę pozbyć się czegoś co mi się nie podoba, a dodatkowo wszystkie pomysły zawiodły to mam prawo zadać tu pytanie, a posty typu: ale też mi problem, są jakby to powiedzieć... nie na miejscu? :]
Opublikowano

OK

Podklej jakąś pianką w miejscach, w których stuka, czymś elastycznym, co by nie popękało zimą. Będzie zbierać basy, ale także trzymać odpowiednią odległość, aby nie stukało. Jakaś pianka montażowa. Pamiętaj, aby nie była taka, abyś nie zniszczył lakieru. Testowane, wypróbowane.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Owieczny problem Hardcorowców :mrgreen: :twisted: :twisted: http://allegro.pl/item723859028_sika_podklad_antykorozyjny_sikagard_powloka.html

U mnie na osiedlu używa się czegoś w podobie tylko jest nieco gęstsze i kradzione(dlatego nie wiem gdzie kupić :lol: ) w opakowaniach jak flak, całkiem jak kaszanka:) też jest napisane SIKA. Pzdr

Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców:)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Kupujesz silikon uniwersalny i zalewasz przestrzeź pomiędzy tablica a kapa i nic nie drży. Koniec.
Konrad