Skocz do zawartości

16:9 Navi problem z wyswietlaczem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy mam problem e39 99 rok dokładana navi 16:9 ( jakieś 2 lata temu ) wyświetlacz zaczął jakoś dziwnie latać na navi ,kompie i radiu telewizja dziada idealnie ktos mi powiedział ze to wina RGB czy jakoś tak . Proszę o jakieś podpowiedzi ? Dzieki :mad2: :cry2:
Opublikowano
Witam nie wiem jak to napisać ale jak odpalam auto to na wyświetlaczu cały obraz mryga i lata w tle widać wskazania wyświetlacza jak przełączę na telewizje to wszystko jest dobrze ale jak wrócę na navi lub radio to dalej obraz na wyświetlaczu mryga i lata .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli na TV jest ok, to moze byc czytnik navi... A czytnik navi to jest zla wiadomosc, choc podejzewam, ze zmienisz odrazu na MK4, ktore sa juz pewne. Odepnij czytnik navi i sprawdz jak bedzie dzialalo bez niego. Menu bedzie mialo inny ksztalt, ale prawdopodobnie nie bedzie "mrygalo".

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dzieki zamienilem przewody z czytnika na tuner i jest na odwrot czyli czytnik navi padl :( mk4 jest ok ale cena troszke zabija ale trzeba pomyslec . dzieki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czytaj ze zrozumieniem co masz zrobic. Nie masz nic podmieniac, masz po prostu ODPIAC czytnik NAVI. Menu powinno inaczej wygladac. Jesli podmieniles przewody, i jest "na odwrot" (cokolwiek to oznacza) to swiadczy o tym ze nie czytnik NAVI jest walniety tylko cos z przewodami. Wyrazaj sie precyzyjniej.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam koledzy

choc sam siedze w temacie navi BMW od lat mam problem

podpiolem navi 16:9 w e46 i mam taki problem ze obraz jest przesunienty w prawo o 1 cm.

podkreslam ze w aucie niema tv tuneraco moze byc przyczyna i ewentualnie jak moge to ustawic?

prosze o podpowiedz.

poz. :duh:

dominik Nowy Targ
  • 3 lata później...
Opublikowano

Panowie odświerze temat bo nigdzie nie znalazlem rozwiązania tego problemu. Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem e39 ale po kilku dniach nagle ku mojemu zaskoczeniu przestał działać wyświetlacz 16:4 tzn działa jest podświetlony radio gra normalnie ale jest tam wszystko rozmazane i nie sposób cokolwiek w z niego odcztac, a np na drugi dzień odpalając auto wszystko wraca do normy, czasami już nawet po kilkudziesięciu minutach jazdy. Wie ktoś gdzie mam szukać przyczyny ?

Sorry za jakość ale na pewno choć trochę zbliży wam sedno problemu

http://www.youtube.com/watch?v=HN91WJ2fMbY&feature=youtu.be