Skocz do zawartości

Ktory czujnik walka rozrzadu jest zepsuty ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam ! Na kompie pokazalo dwa błędy: czujnik wału korbowego i czujnik wałka rozrzadu z tym ze w moim silniku sa dwa czujnuki wałka rozrzadu i teraz nie wiem ktory jest zepsuty, jak to moge sprawdzic ? http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AY72&mospid=47632&btnr=11_3296&hg=11&fg=15
Opublikowano
Podjechać na lepszy komputer który to dokładnie określi jeśli ten tego nie zrobił.
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano
Musisz jechać do jakiegoś mechanika, który ma kompa dedykowanego specjalnie do BMW, wtedy będziesz wiedział wsjo.
E46 330D :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wlasnie z kompem jest problem bo mieszkam w Irlandi i znalazlem tylko jednego goscia ktory sprawdzal mi czyms takim: http://moto.allegro.pl/item706556476_ethos_tester_diagnostyczny_diagnostyka_testery.html A czy na INPIE pokaze dokladnie o ktory chodzi ? bo kupilem interfejs ale jeszcze nie przyszedl i sciagnolem full wersje INPY.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, INPA powinna pokazać nr błędu i określić który to jest. Ja miałem do wymiany ten od przodu po stronie pasażera i to był błąd 18, SAE Code P1397. Koszt czujnika u nas ~400zł. :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tutaj ceny sa podobne, walsnie dzis zakupilem 1x czujnik walka rozrzadu 100 eur i 1x czujnik wału korbowego 50 eur. Dzieki za pomoc